6.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DONACIJA ŽUPANIJSKOM ZDRAVSTVU

U koprivničku bolnicu stigla tri nova uređaja za terapiju visokim protokom kisika
U

Ciljane donacije namijenjene su zbrinjavanju pacijenata oboljelih od koronavirusa koji zahtijevaju intenzivno liječenje.

Ne propustite

Na temelju suradnje Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva započela je primopredaja 70 uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji će biti isporučeni u zdravstvene ustanove diljem Hrvatske. U koprivničku su opću bolnicu stigla tri takva uređaja, što je značajna donacija za županijski zdravstveni sustav koji je svakodnevno na raspolaganju građanima u borbi s koronavirusom, ali i za sve druge zdravstvene potrebe.

Vrijedi naglasiti kako su ove ciljane donacije namijenjene zbrinjavanju pacijenata oboljelih od koronavirusa koji zahtijevaju intenzivno liječenje, odnosno na taj se način pomaže zdravstvenim djelatnicima u pružanju skrbi što većem broju pacijenata s poteškoćama u disanju.

Osiguravanjem adekvatne opreme želi se smanjiti pritisak na zdravstveni sustav koji je dodatno opterećen u vrijeme intenzivne lokalne transmisije koronavirusa, a kod uređaja za terapiju visokim protokom kisika posebno je značajna mogućnost odgađanja upotrebe funkcije respiratora kod pacijenata.

Iz Ministarstva zdravstva poručuju kako je distribucija uređaja definirana na temelju dobivenih podataka i potreba zdravstvenih ustanova na razini cijele Hrvatske, prema Odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

privremeni rezultati

Obrađeno je preko 70 posto biračkih mjesta, HDZ ima 63 mandata, SDP 42, DP je pao za jedan

DIP je obradio preko 70 posto biračkih mjesta, a situacija na saborskim foteljama mijenja se iz minute u minutu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×