16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sigurnost prometa

U Koprivnicu stižu dvije nove kamere za nadzor brzina, pogledajte kada i na koje lokacije
U

Najpovoljnija ponuda za nabavku kućišta je odabrana, a trenutno se rješavaju dozvole s HEP-om u vezi stupova i priključka struje

Ne propustite

O sve većoj prometnoj problematici u Starogradskoj ulici u Koprivnici pisali smo već nekoliko puta. Prije nešto više od dva mjeseca razgovarali smo čak i s tamošnjim mještanima, koji svjedoče brojnim nesrećama, a koji već godinama traže od gradskih čelnika rješenja za križanja s Bilogorskom, odnosno Ulicom kraljice Jelene.

Nakon toga javili su nam se i iz Grada i otkrili kako će tamo postaviti kameru za nadzor brzine, jer za rotor jednostavno nema mjesta, a isto da vrijedi i za Ulicu Miklinovec, koja vodi prema Koprivničkim Bregima, a na kojoj su, također, brzine vozača velike.

U međuvremenu, napravljeni su prvi koraci i donijeta je odluka o odabiru najpovoljnije ponude za nabavku kućišta za smještaj radarskih uređaja za mjerenje brzine. Jedinu ponudu na natječaj dao je Meditronik iz Zagreba, koji je za predmet nabave ponudio cijenu u iznosu od 62.800 bez PDV-a, odnosno 78.500 kuna s PDV-om. Ta računica zadovoljila je gradske čelnike, koji su procijenili vrijednost nabave u ovom postupku na iznos od 80.000 kuna bez PDV-a.

Međutim, prije nego se kamere postave proći će još nekoliko tjedana, možda i mjeseci, rekao nam je gradski pročelnik Tomislav Golubić.

Kamera Miklinovec
Približno na ovo lokaciji postavit će se kamera u Miklinovcu // Foto: Ivan Balija

– Postoje procedure koje moramo slijediti tako da idemo nekim koracima. Ovaj dio s nabavom kućišta smo riješili, a rješavamo i s HEP-om dozvole da se uređaji postave na njihov stup. Također, rješavamo i priključak struje, a sve to uzima i troši nešto vremena. No u konačnici će sve doći na svoje, vjerujemo da će kamere tijekom ljeta biti postavljene, do nove školske godine svakako – poručio je Golubić.

Otkrio nam je i približne lokacija novih kamera.

– Ova na Starogradskoj će biti postavljena unutar grada, točnije s ove strane pruge. Svakako bismo htjeli da pokriva križanje s Bilogorskom, jer su tamo najčešće saobraćajke. Nadamo se da će automatski smanjiti brzinu vozača, ali i broj prometnih nesreća, iako tu najveća odgovornost leži na samim vozačima. Što se tiče Miklinovca, kamera dolazi kod kućnog broja 120. U Miklinovec smo već stavljali ležeće policajce, ali ih i maknuli, jer su se ljudima tresle kuće. Nadamo se da će ovo biti bolje i trajnije rješenje, jer i tamo su brzine uistinu velike – zaključio je Golubić.

Dakle, Koprivnica uskoro dobiva nove dvije kamere i u gradu ćemo ih nakon toga imati ukupno tri, jer jedna već godinama stoji na Varaždinskoj cesti, nasuprot Židovskog groblja. Njima možemo pridodati i onu na ulazu u Reku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×