14.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SVEČANOST

U Križevce na proslavu Dana grada dolazi predsjednik Milanović, u centru će se dijeliti maske, poklon bonovi i torta
U

U nastavku pogledajte popis dobitnika javnih priznanja Grada Križevaca.

Ne propustite

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma, u Ulici Antuna Gustava Matoša 4, sutra će biti održana svečana dodjela javnih priznanja Grada Križevaca, u sklopu obilježavanja Dana grada Križevaca.

Svečanosti će uz gradonačelnika Marija Rajna, predsjednika križevačkog Gradskog vijeća Marka Katanovića i župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena prisustvovati hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Svi oni održat će prigodne govore.

Osim toga, Rajn i zamjenici u sklopu proslave Dana grada, na Trgu J. J. Strossmayera, družit će se s građanima, dijeliti poklon bonove i zaštitne maske s gradskim grbom, kao i rođendansku tortu.

U nastavku pogledajte popis dobitnika javnih priznanja Grada Križevaca.

Dobitnici javnih priznanja Grada Križevaca:

Počasnim građaninom Grada Križevaca proglašava se:

Akademik Ferdo Bašić – redoviti sveučilišni profesor u trajnom zvanju, profesor emeritus i redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Akademije poljoprivrednih znanosti, uz 50 godina djelovanja u znanosti, visokoškolskom obrazovanju, struci i javnom djelovanju te za zasluge u javnom promicanju ugleda i slave Grada Križevaca.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se:

RATISLAVU MATIĆU – za iznimni doprinos razvoju grada i njegovog stanovništva na područjima znanosti, tehnologije, odgoja, obrazovanja i kulture.

Plaketa Grada Križevaca dodjeljuje se:

UDRUZI 15. MJEŠOVITI PROTUOKLOPNI ARTILJERIJSKI DIVIZION KRIŽEVCI – za aktivno djelovanje na promicanju vrijednosti Domovinskog rata, nesebičnoj pomoći roditeljima i djeci poginulih i umrlih pripadnika svoje postrojbe te sudjelovanju u humanitarnim akcijama.

HRVATSKOM PJEVAČKOM DRUŠTVU KALNIK KRIŽEVCI – za iznimni doprinos promicanju kulture i umjetnosti te ugleda Grada Križevaca u Hrvatskoj i Europi.

JAVNOJ VATROGASNOJ POSTROJBI GRADA KRIŽEVACA – uz 50. obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na zaštiti od požara i promicanju vatrogastva.

Priznanje Grada Križevaca dodjeljuje se:

DORI KALAUS – reprezentativki Hrvatske ženske rukometne reprezentacije za velik doprinos osvajanju brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj 2020. i promicanju imena i ugleda Grada Križevaca.

LARISSI KALAUS – reprezentativki Hrvatske ženske rukometne reprezentacije za velik doprinos osvajanju brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj 2020. i promicanju imena i ugleda Grada Križevaca.

KOŠARKAŠKOM KLUBU RADNIK – uz 50. obljetnicu kluba te uspješnog i kontinuiranog rada na razvoju i popularizaciji košarke u Križevcima.

VATROGASNOJ ZAJEDNICI GRADA KRIŽEVACA – uz 75-tu obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na zaštiti od požara i čuvanju imovine.

VERONIKI DRLJAČIĆ – za iznimne sportske rezultate u atletici te promociju Grada Križevaca i sporta.

Zahvalnice Gradonačelnika:

1. LUKI LOVREKOVIĆI – za osvojenu prvu nagradu na međunarodnom glazbenom natjecanju „Groningen Guitar Competition 2021.“ U Nizozemskoj te promicanje imena i ugleda Grada Križevaca kao i izniman pedagoški rad.

2. SLAVKU ŠVAGELJU – za nesebičan humanitarni volonterski rad i organizaciju akcije pečenja kolača za Sisak, Petrinju, Glinu i druga mjesta pogođena razornim potresima 28. I 29. Prosinca 2020.

3. MARTINI ZRNO – za nesebičan humanitarni volonterski rad u pomoći Sisku, Petrinji, Glini i drugim mjestima pogođenim razornim potresima 28. I 29. Prosinca 2020.

4. LOVAČKOM DRUŠTVU SVETI HUBERT – uz 25. Obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada, te razvoj i dobro gospodarenje lovištem, zaštitu i uzgoj divljači i očuvanje okoliša.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×