Zajedno za mame

U Križevcima osigurana pomoć mladim i maloljetnim roditeljima

11:58h
0
Ilustracija // Foto: ingimage
Ilustracija // Foto: ingimage

Donošenjem ovog protokola ostvaren je jedan od primarnih ciljeva našeg projekta, a to je osnažiti lokalnu udrugu civilnog društva u pružanju pomoći maloljetnim trudnicama te maloljetnim i mladim roditeljima pri nastavku školovanja i zapošljavanju te pomoć u brizi i skrbi za dijete – kaže Bojan Krsnik, voditelj projekta.

Križevačka Udruga žena HERA i Centar za socijalnu skrb Križevci donijeli su Protokol o postupanju u pružanju socijalnih usluga maloljetnim trudnicama, maloljetnim i mladim majkama u okviru projekta Zajedno za mame kojeg provodi zagrebačka Udruga roditelja Korak po korak.

– Donošenjem ovog protokola ostvaren je jedan od primarnih ciljeva našeg projekta, a to je osnažiti lokalnu udrugu civilnog društva u pružanju pomoći maloljetnim trudnicama te maloljetnim i mladim roditeljima pri nastavku školovanja i zapošljavanju te pomoć u brizi i skrbi za dijete –  kaže Bojan Krsnik, voditelj projekta Zajedno za mame iz Udruge roditelja Korak po korak.

Na taj način, cilj je umrežiti organizacije civilnog društva s institucionalnim pružateljima socijalnih usluga radi osiguravanja kvalitetne pomoći i podrške maloljetnim i mladim roditeljima u riziku socijalne isključenosti.

– Udruga HERA ovime je prepoznata kao pružatelj nove socijalne usluge u zajednici te su svojim novostečenim znanjima i vještinama od pomoći institucionalnim pružateljima socijalnih usluga, čime se rasterećuje njihov rad, a korisnicama širi mreža podrške – objasnio je Krsnik.

Prilikom donošenja Protokola dogovoreno je da se nakon šest mjeseci provede revizija kako bi se zaista osiguralo da primjena protokola olakša i ubrza uobičajene radne procese i zadatke u postupanju stručnjaka Centra za socijalnu skrb. Istaknuta je korist usluga grupnog savjetovanja i sadržaja usmjerenih na osnaživanje roditeljskih kompetencija, osobito kod majki kojima je izrečena mjera nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi.

Projekt Zajedno za mame provodi se u okviru instrumenta Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga, a sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

čitam...