11.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zajedno za mame

U Križevcima osigurana pomoć mladim i maloljetnim roditeljima
U

Ne propustite

Donošenjem ovog protokola ostvaren je jedan od primarnih ciljeva našeg projekta, a to je osnažiti lokalnu udrugu civilnog društva u pružanju pomoći maloljetnim trudnicama te maloljetnim i mladim roditeljima pri nastavku školovanja i zapošljavanju te pomoć u brizi i skrbi za dijete – kaže Bojan Krsnik, voditelj projekta.

Križevačka Udruga žena HERA i Centar za socijalnu skrb Križevci donijeli su Protokol o postupanju u pružanju socijalnih usluga maloljetnim trudnicama, maloljetnim i mladim majkama u okviru projekta Zajedno za mame kojeg provodi zagrebačka Udruga roditelja Korak po korak.

– Donošenjem ovog protokola ostvaren je jedan od primarnih ciljeva našeg projekta, a to je osnažiti lokalnu udrugu civilnog društva u pružanju pomoći maloljetnim trudnicama te maloljetnim i mladim roditeljima pri nastavku školovanja i zapošljavanju te pomoć u brizi i skrbi za dijete –  kaže Bojan Krsnik, voditelj projekta Zajedno za mame iz Udruge roditelja Korak po korak.

Na taj način, cilj je umrežiti organizacije civilnog društva s institucionalnim pružateljima socijalnih usluga radi osiguravanja kvalitetne pomoći i podrške maloljetnim i mladim roditeljima u riziku socijalne isključenosti.

– Udruga HERA ovime je prepoznata kao pružatelj nove socijalne usluge u zajednici te su svojim novostečenim znanjima i vještinama od pomoći institucionalnim pružateljima socijalnih usluga, čime se rasterećuje njihov rad, a korisnicama širi mreža podrške – objasnio je Krsnik.

Prilikom donošenja Protokola dogovoreno je da se nakon šest mjeseci provede revizija kako bi se zaista osiguralo da primjena protokola olakša i ubrza uobičajene radne procese i zadatke u postupanju stručnjaka Centra za socijalnu skrb. Istaknuta je korist usluga grupnog savjetovanja i sadržaja usmjerenih na osnaživanje roditeljskih kompetencija, osobito kod majki kojima je izrečena mjera nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi.

Projekt Zajedno za mame provodi se u okviru instrumenta Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga, a sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

RASPJEVANE SESTRE

[eTV] Koprivničke medicinske sestre prave su pjevačke zvijezde: U naš se zbor može uključiti tko god želi, nema audicije, bitna je samo volja

Nastupom na javnoj televiziji, o čemu smo pisali, medicinske sestre iz koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek ušle su u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×