20.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Križevcima otvoreno savjetovalište za maloljetne i mlade majke
U

Ne propustite

Savjetovalište za maloljetne i mlade majke otvoreno je jučer u sklopu Centra za socijalnu skrb u Križevcima, u sklopu projekta Zajedno za mame, koji provodi Udruga roditelja Korak po korak u partnerstvu s Udrugom žena Hera iz Križevaca, zagrebačkom Udrugom Djeca prva i Centrom za socijalnu skrb u Križevcima.

Cilj je projekta osiguravanje još snažnije podrške i pomoći maloljetnim i mladim majkama u Koprivničko-križevačkoj županiji pri nastavku školovanja i zapošljavanju te pomoć u brizi i skrbi za dijete. Otvorenjem savjetovališta maloljetne i mlade majke, trudnice i roditelji na području županije dobili su mjesto okupljanja, unapređenja znanja i vještina koje će ih osnažiti za samostalan život i suočavanje s izazovima roditeljstva.

”Otvorenje savjetovališta važna je aktivnost našeg projekta ‘Zajedno za mame’, koja će omogućiti maloljetnim roditeljima Koprivničko-križevačke županije da saznaju više o načinima poboljšanja partnerskih odnosa, usavršavanja roditeljskih kompetencija i podizanja razine samopouzdanja, ali i da dobiju informacije o ostvarivanju prava iz socijalne skrbi. Ovo će savjetovalište biti i mjesto za druženje s vršnjacima koji su se našli u sličnoj životnoj situaciji, stvaranje prijateljstava, razmjenu znanja i iskustava te usvajanje novih vještina”, istaknuo je Bojan Krsnik, voditelj projekta Zajedno za mame iz Udruge roditelja Korak po korak.

Savjetovalište za maloljetne i mlade majke djeluje u prostoru koji je ustupio Centar za socijalnu skrb u Križevcima na adresi Bana Josipa Jelačića 5. Usluge savjetovanja u novom će savjetovalištu, ali i dalje u svojem sjedištu, pružati križevačka Udruga žena Hera kroz telefonska savjetovanja te individualne susrete tijekom kojih će korisnici usluge dobiti savjete i podršku. Prostor savjetovališta uređen je i opremljen sredstvima projekta Zajedno za mame koji financiraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Korisnicama savjetovališta i njihovoj djeci boravak u savjetovalištu uljepšat će i igračke koje im je donirao klub učenika volontera Veliki pomagači Srednje gospodarske škole u Križevcima. Uz predstavnike kluba, svečanom otvorenju savjetovališta nazočili su i zamjenik gradonačelnika Križevaca Ivan Vuk, predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Lidija Vuljak, predstavnici centara za socijalnu skrb iz Križevaca, Koprivnice i Đurđevca te predstavnici Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Projekt Zajedno za mame provodi se u okviru instrumenta „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga (HR.5.2.04)”, u okviru prioritetne osi 5 „Jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje” i mjere 5.2 „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj” Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala” 2007.-2013. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rifovi revolucije

U Kino Velebit dolazi film koji je osvojio publiku diljem svijeta, stiže i autor na projekciju

Glazbeno-akcijska komedija Rifovi revolucije stiže u Koprivnicu. Film je nastao u Varaždinu, u kooprodukciji udruge Trash i udruge Rebl...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×