23.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
općinsko vijeće

U Legradu se na vrtić postavljaju solarne elektrane, a farma pilića je dobila okolišnu dozvolu
U

Ne propustite

Na sjednici općinskog vijeća u Legradu, načelnik Ivan Sabolić, pojasnio je sve što se događalo proteklih mjeseci. događale posljednjih mjeseci. Najprije se zahvalio svima na pomoći u vođenju općine, prilikom njegovog dvomjesečnog izbivanja zbog zdravstvene situacije, a nakon toga nabrojio je završene projekte.

– To su tenisko i odbojkaškom igralište, sanacija odlagališta Gradišće, ograda oko igrališta u Zablatju, te uređenje mrtvačnice u Malom Otoku – 2. faza. Projekti za koje su osigurana sufinanciranja su Podravski piknik na Šoderici, proširenje javne rasvjete u naseljima Antolovec i Kutnjak te nabava dodatnih spremnika za razdvajanje otpada za kućanstva – rekao je načelnik.

Napomenuo je da je započela katastarska izmjera k.o. Veliki Otok, a farma pilića Veliki Pažut je dobila okolišnu dozvolu. Na kraju je prokomentirao završeni natječaj za stanove, završeni projekt Two rivers, one goal II , početak projekta postavljanja solarne elektrane na vrtiću, te novosti oko geotermalnog projekta i pregovorima oko brzog interneta.

Vijećnik Vedran Bebek pojasnio je probleme koji postoje oko brzog interneta te se osvrnuo na geotermalni projekt u Legradu, Ivan Gerendaj je pak predložio da se postave koševi uz novi teniski teren, a vijećnik Alen Dedi da treba izmalčirati granje na određenim dionicama cesta.

Pod drugom točkom nakon rasprave jednoglasno su usvojene su I. Izmjene i dopune Proračuna Općine Legrad za 2022. godinu. Novi prihodi iznose 12.753.832,26 kuna isto kao i rashodi.

Pod trećom točkom jednoglasno je donijeta Odluka o podržavanju prijedloga za VI. Izmjene i dopune prostornog plana uređenja, u koji bi se uvrstilo solarno postrojenje između Selnice Podravske i Kutnjaka, eksploatacijska mineralnih sirovina Jagnježđe – 3 i Šoderica, te geotermalna zona između Velikog Otoka i Legrada.

Donijeta je i Odluka o ukidanju statusa javnog dobra za česticu 2517 k.o. Legrad, čiji će dio ostati u eksploatacijskoj zoni, a ostatak će se nastaviti na novi put oko eksploatacijskog polja.

Pod petom točkom donijeta je Odluka o donošenju Zajedničke prekogranične strategije razvoja turizma s fokusom na Muru i Dravu.

Raspravljalo se i o načinu prodaje zemljišta za proširenje okućnice na području TRC Šoderica. Predloženo je da se čestice prodaju putem javnog poziva, a moći će njih kupiti osobe čije postojeće čestice čine logičku cjelinu. Prema dogovorenim natuknicama izraditi će se pravilnik koji će ići na javno savjetovanje i usvojiti na nekoj od budućih sjednica općinskog vijeća.

Pod točkom pitanja i prijedlozi prema poslanom upitu raspravljalo se o statusu garaža na općinskom zemljištu kod tzv. školske zgrade. Zadužen je općinski načelnik da dogovori sastanak sa svim korisnicima toga prostora.

Vijećnica Snježana Kuzmić svoj mandat je stavila u mirovanje, a kao njezina zamjena stavljena je Katarina Sabolić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Strašno

NESREĆA Pijani mladić zabio se u traktor usred noći, vatrogasci ga vadili iz vozila, u bolnici je

Mladi vozač ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 2.30 u Pitomači. Kako navode iz policije,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×