7.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U mađarskoj Tapolci dogovoren ulazak u projekt inkluzije u sportu
U

Ne propustite

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije i Obrtničke škole Koprivnica (voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek i kineziologinja Janja Geršić) sudjelovali su u utorak 24. lipnja u mađarskoj Tapolci na sastanku o pripremi zajedničkog EU projekta o inkluziji u sportu. Organizator sastanka bila je udruga BISI iz Štajerske (Austrija), koja se bavi sportskim aktivnostima osoba s teškoćama.

Radi se o projektu u kojem učenici s teškoćama zajedno s drugim učenicima sudjeluju u raznim sportskim aktivnostima, dok se nastavnici educiraju o važnosti i načinu inkluzije učenika s teškoćama. Svrha takvih aktivnosti je integracija učenika s teškoćama u društveni život i olakšavanje njihovog položaja u društvu.

Sastanku su također prisustvovali predstavnici partnera iz Austrije, Italije, Njemačke, Slovenije, Poljske, Luksemburga, Turske i Mađarske. Predstavnici partnera predstavili su tijekom sastanka svoje projekte i aktivnosti, a o projektima Koprivničko-križevačke županije tom je prigodom govorio Vladimir Šadek.

Dogovorena je priprema zajedničkog projekta koji će se aplicirati na program Erasmus plus, te će u njemu sudjelovati desetak partnera. Partneri će pripremati sportske aktivnosti na svom području, te nabaviti i odgovarajuću opremu za realizaciju, a njegovo trajanje bit će između dvije i tri godine.

S hrvatske strane projekt će se realizirati u suradnji Obrtničke škola Koprivnica i Koprivničko-križevačke županije, a škola će u projekt uključiti razredne odjele koje polaze učenici s teškoćama.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nakon očevida

FOTO/VIDEO Trostruki sudar u Čakovečkoj izazvao “zeleni” vozač (18), oduzeo prednost i napravio krš i lom

Poznate su okolnosti prometne nesreće koja se dogodila jučer u Čakovečkoj ulici, a trostruki sudar skrivio je 18-godišnjak. Kako navode...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×