17.3 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
općina lepavina

U mjestu Mali Grabičani svi žive u strahu zbog čestih provala i napada, ne zna se tko je sljedeći
U

Iz policije je potvrđeno da se doista radi o razbojništvu u pokušaju te da traju kriminalistička istraživanja. 

Ne propustite

Ne želim o tome razgovarati, kazao je S. C. (66) iz Malih Grabičana, naselja pokraj Lepavine, koji je prije šest dana doživio jednu od najvećih trauma u životu, piše portal 24sata.hr.

On je u gluho doba noći, negdje oko 2.50 sati napadnut u vlastitoj kući od razbojnika koji je tražio novac. Kako nesretni čovjek nije imao novca da udovolji bešćutnom kriminalcu  on ga je nekoliko puta šakom udario u glavu i kad je nemoćni čovjek pao na tlo dobio je još nekoliko udaraca nogom po tijelu. Napadač i, kako u naselju govore da je imao i pomagača, se izgubio. Inače S. C. koji živi sam s bolesnim sinom je prevezen u koprivničku Opću bolnicu gdje su utvrđene teške ozljede.

Nakon izlaska iz bolnice u ponedjeljak je po njega i sina došla sestra iz 50-tak kilometara udaljenog naselja i zajedno sa stvarima ga preselila u svoju kuću, a na njegovoj kući stoji tabla da je za prodaju. To je posljednji u nizu napada i pokušaja pljački u tom naselju. Mještani Malih Grabičana nerado govore o tom događaju.

Jedan od njih s kojim su telefonom razgovarali je i Pero Prusac koji je rekao da je to taj zadnji razbojnički čin prelio čašu tolerancije mještana, te da se sva vrata pri padu sumraka zaključavaju, jer ljudi žive u strahu bojeći se tko je sljedeći na popisu.

Prusac je rekao da on nije bio žrtva provale ili krađe ako se ne računa istakanje nafte, jer je to uobičajeni folklor noćnih protuha i posjetitelja tog pitomog mjesta koje je uz samu cestu kod naselja Lepavina, na području Općine Sokolovac

Neustrašivi stanovnici

No, među onima koji su izjavili da se nikoga ne boje, a naročito takvih vandala je i 62-godišnji Božidar Valdec, koji živi na samoj međi između Lepavine i Malih Grabičana.

– Baš je taj kvart od kojeg me dijeli par metara postao meta lopova, razbojnika i tko zna kojeg sve ološa. Ja se nikoga ne bojim i imam dobrog psa po čijem lavežu već znam tko bi mogao doći. Uz to ja sam par desetaka metara od glavne ceste Koprivnica – Križevci i možda me zato bagra, jer kako drugačije nazvati te osobe koje su ulile strah mještanima, zaobilazi. Ispričao nam je kako je svima još u sjećanju dolazak bandita jednoj mještanki koju su pretukli da bi se dokopali 200 kuna – rekao je Valdec.

Iz policije je potvrđeno da se doista radi o razbojništvu u pokušaju te da traju kriminalistička istraživanja.

Podsjećamo da se u zadnje vrijeme na koprivničkom području opasno proširio kriminal a posebice napadima na stare i nemoćne. Tako smo nedavno pisali o napadu na tri starije osobe u blizini Koprivnice ali na strani prema Međimurju. Tamo je između ostalih brutalno pretučena i 95-godišnja slijepa starica koja je također živjela sama u kući. Par kilometara dalje u susjednom selu dvije žene su 86-godišnjoj Kati Punčikar koja živi s bolesnim sinom (52) uzele sav novac koji su imali prodavši zemlju. Novac su čuvali za sahranu, javlja 24sata.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×