25.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Terenska baštinska fotografija

U Muzeju grada Koprivnice svoja vrata otvorit će izložba Krešimira Tadića, evo detalja
U

Otvorenje je u 19:00 sati, a izložba ostaje otvorena sve do 3. prosinca ove godine

Ne propustite

Ovog petka, u Muzeju grada Koprivnice svoja vrata otvorit će izložba fotografija Krešimira Tadića.

Obrada i analiza fotografija sačuvanih u arhivu Muzeja grada Koprivnice, okvir su slojevite fotografske priče koja obrađuje Tadićeve objavljene i neobjavljene fotografije, dokumentarnu terensku fotografiju kao vrstu i sadržaj, namjenu u kontekstu istraživanja baštine, povijesti fotografije, njezine umjetničke i povijesne vrijednosti te način komuniciranja slikom.

Jeste li znali da je Krešimir Tadić fotografskom kampanjom iz 1983. godine u Koprivnici postavio metodologiju snimanja zatečenog stanja graditeljske i umjetničke baštine?

Tekst obrađuje i analizira sačuvane fotografije, od kojih je manji broj objavljen 1986. u knjizi znanstvenih radova Topografija Hrvatske: Koprivnica, grad i spomenici.

Pregled fotografskog materijala Krešimira Tadića snimljenog u Koprivnici problematizira pristup fotografiji, fotografskoj slici i komunikaciji. Sačuvane fotografije važan su vizualni materijal u istraživanju urbanizma i koprivničke graditeljske baštine.

Otvorenje je u 19 sati, a izložba ostaje otvorena sve do 3. prosinca ove godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturanti okupirali Križevce

FOTO/VIDEO Veseli maturanti pjesmom i plesom slave svoje posljednje srednjoškolske dane

Pjesma, veselje i radost obilježili su danas ulice Križevaca. Naime, križevački su se maturanti danas tradicionalno prošetali od sportske dvorane...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×