20.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U našoj županiji rodio se Ezel, Dražen Junior, Leonide te Athina, Kalisi, Maura
U

Ne propustite

Luka i Ema ove su godine najpopularnija imena među roditeljima u našoj županiji. Čak je 28 djevojčica nazvano Ema, a ime Luka je dobilo 19 dječaka. Slijede ih redom kršćanska imena David, Ivan, Jakov pa zatim Jan, Filip, Karlo, Mateo, Noa, Vito. Emu slijedi Lara, kojih je 19, a je li to zbog popularne hrvatske sapunice Larin izbor, ne znamo, no sve je moguće. Jedan je dječak zasigurno dobio ime po liku iz turske serije koji mami uzdahe mnogih žena, a ime mu je, pogađate – Ezel. Od ženskih imena, među popularnima su i Lana, Sara, Lorena, Mia, Ena, Nika.

Od popisa dječjih imena iz koprivničog matičnog ureda, posebno nam je za oko zapeo mali Dražen Junior. Drugo je ime oznaka za mlađeg člana obitelji, koji vjerojatno koristi isto ime kao i otac. No, Junior se rijetko pojavljuje u našim krajevima, a u prijevodu bi ime značilo Dražen Mlađi.

Ove se godine rodio i dječak koji je dobio neobično ime Helsing, a moguće je da za njegovo ime inspiracija stigla iz novele Dracula, u kojoj je Abraham Van Helsing lovac na vampire. Sve su popularnija i strana imena, koje se pišu drukčije nego čitaju. Takvo je ime dobila Athina, Anna, Chiara, Mia Sophie, Michelle, Rhea i dječak Luca. Dječaci su pak ove godine često dobivali po dva imena pa se zovu Ivan Konrad, Iven Ilian, Josip Noa, Ivan Pavao, Romeo Ivan pa zatim Leon Filip, Leon Gabrijel i Luis Viktor.

Ništa manje popularan trend nije ni ni kod djevojčica, koje nose imena Antonia Marie, Marija Lorena, Saša Leona, Magda Vanesa, Klara-Ana, zatim Karla Maria, Luna Rea, Eva Marija i Ana Julija.

Iako je hrvatski Sabor izglasao da djeca mogu imati imena koliko ih volja, u našoj županiji još nije nitko dobio više od dva, što svakako očekujemo sljedeće godine.

No, sve su popularija kratka imena, pa su tako ove godine na svijet došli Dia, Una, Mila, Rita, Žan, Rok, Lili, Lota, Hela, Mark…

Neki su roditelji djeci nadjeli nesvakidašnaj imena pa se dječaci zovu Kevin, Leonide, Leandro, Jona, Arrian, Bono i Tatjan.

Imena djevojčica koje su nam zapele za oko, a govore o tome da su roditelji dobro promišljali su Maura, Riona, Rubi, Enea, Kalisi, Karina, Laurela, Majna.

Za sada na popisu nema likova iz popularne turske serije, Sulejmana i Hurem, no do kraja godine je sve moguće.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slatko

MODNI KUTAK Plavuša nas je omađijala roznim detaljima i trendi podrapanim trapericama

Ova mlada i simpatična plavuša još jednom je dokazala da je ponekad "manje zapravo više". Zavrtjela nam je glavom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×