20.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Ninu se otvara arheološka izložba o Virju
U

Ne propustite

Nakon što je Muzej grada Koprivnice povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja ugostio izložbu „Don Luka Jelić i Nin”, koprivnički se muzej Muzeju ninskih starina odužuje arheološkom izložbom „Ecclesia sancti Martini de Prodauiz” koja će se u Ninu moći razgledati od 21. kolovoza do 30. rujna.

Izložbom se prikazuju rezultati četverogodišnjih arheoloških istraživanja (2009. – 2012.) kod crkve sv. Martina u Virju provedene od strane Muzeja grada Koprivnice, a koja je do sada bili predstavljena u Koprivnici (15.11.2013.-15.01.2014.) i potom u Virju u sklopu Noći muzeja ’14 (31.01.2014.). Prikazan je tek djelić opsežnih interdisciplinarnih istraživanja i svih onih „nevidljivih” popratnih aktivnosti koja prate iskopavanja. Na lokalitetu je iznjedrena kasnogotička crkva sv. Martina s kraja 15. stoljeća čiji su ostatci prezentirani u sklopu mjesnog parka, a pored toga istraženo je groblje s oko 150 grobnih ukopa korišteno u razdoblju od sredine 15. do kraja 17. stoljeća.

Muzej ninskih starinaOrganizatori izložbe su Arheološki muzej u Zadru i Muzej grada Koprivnice, a otvorenje je previđeno za četvrtak, 21. kolovoza 2014. u 20,00 sati. Za koprivničke muzealce je ovo velik događaj budući da im je pružena mogućnost izlaganja rezultata svojeg istraživačkog rada na jednoj od najznačajnijih srednjovjekovnih crkava u Podravini i to upravo u Ninu – jednom od glavnih središta starohrvatske države i značajnog kršćanskog centra već od 9. stoljeća. I ne samo to; treba naglasiti kako je izložba postavljena u tijeku turističke sezone kada će je moći vidjeti brojni domaći i strani posjetitelji ninske (ovog puta i podravske) kulturne baštine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slatko

MODNI KUTAK Plavuša nas je omađijala roznim detaljima i trendi podrapanim trapericama

Ova mlada i simpatična plavuša još jednom je dokazala da je ponekad "manje zapravo više". Zavrtjela nam je glavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×