6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOGOMETNI NOVITETI

U novoj sezoni ukida se Četvrta i uvode dvije Treće županijske lige, a iduće godine stiže i dugo najavljivana Elitna
U

Čelnici Saveza su i predstavnicima klubova dodijelili i nogometne lopte koje su kupljene sredstvima iz donacije Hrvatskog nogometnog saveza

Ne propustite

Županijski Nogometni savez održao je sjednicu Skupštine na kojoj je usvojen sustav natjecanja u županijskim nogometnim ligama za sezonu 2024./25, a novitet je da se već od nove sezone ukida Četvrta županijska liga te da će Treća županijska liga biti podijeljena u dvije skupine čime će se klubovima u tim natjecanjima smanjiti troškovi.

Jedna će skupina Treće županijske lige biti koprivničko-đurđevačka s 11 klubova, a druga križevačka sa sedam ili osam klubova.

Ono što je najvažnije za sezonu 2024./2025. je formiranje Elitne županijske lige. To znači da će se nakon predstojeće sezone i službeno ukinuti Četvrta hrvatska liga Sjever te da će svi naši klubovi iz te lige u sezoni 2024./2025. biti članovi Elitne županijske lige.

Goran Čičin Mašansker

Za predstojeću sezonu za klubove u Prvoj županijskoj ligi ništa se ne mijenja, ali će ona biti važna zbog osiguravanja plasmana u Elitnu ligu.

Kako će osam klubova iz Četvrte lige, a to su Tehničar Cvetkovec, Borac Imbriovec, Graničar Legrad, Ferdinandovac, Mladost Kloštar Podravski, Mladost Molve, Podravac Virje i Bratstvo Kunovec automatizmom ostvariti ulazak u “elitu”, nova liga će biti popunjena sa šest najboljih klubova iz Prve županijske lige.

Promjenu sustava natjecanja objasnio je Ivan Bračko, povjerenik za sva natjecanja u Županijskom nogometnom savezu. Na skupštini je većina glasova bila za, predstavnik Ferdinandovca ostao je suzdržan, dok predstavnik Mladosti Kloštar nije sudjelovao u glasovanju.

Goran Čičin Mašansker

Čelnici Saveza su i predstavnicima klubova dodijelili nogometne lopte koje su kupljene sredstvima iz donacije Hrvatskog nogometnog saveza.

Naš Savez je prema novoj preraspodjeli “love” od HNS-a dobio 35 tisuća eura, a taj novac je iskorišten za kupnju čak 1011 lopti i to onih s kojima igraju hrvatski prvoligaši i koje su službene lopte hrvatske najelitnije lige.

Svaki klub je za službene utakmice dobio od dvije do pet lopti, ovisno o rangu natjecanja, po 10 lopti za treninge, dok je 170 namijenjeno onima kojima imaju i škole nogometa.

Goran Čičin Mašansker
Goran Čičin Mašansker
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

parlamentarni izbori

Evo kako su glasali Koprivnica, Križevci i Đurđevac

Državno izborno povjerenstvo obradilo je 99,79 posto biračkih mjesta, a relativni je pobjednik HDZ, iako je teško prognozirati tko...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×