4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
energetski neovisna

U Osnovnoj školi Đurđevac uskoro kreće ugradnja dizalice topline
U

Riječ je o sustavu koji je namijenjen grijanju, hlađenju prostora i pripremi tople vode. Za svoj rad koristi obnovljive izvore energije

Ne propustite

Od slijedeće školske godine Osnovna škola Đurđevac grijat će se pomoću dizalice topline.

- Oglas -

Ugradnjom dizalice topline postignut će se energetska neovisnost, a riječ je o sustavu koji je namijenjen grijanju, hlađenju prostora i pripremi tople vode. Za svoj rad koriste raspoložive, besplatne, obnovljive izvore energije i izvrsno su ulaganje koje se ubrzo isplati.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je oko 140 tisuća eura, a Grad Đurđevac planira projekt prijaviti na raspisane natječaje.

Podsjećamo da je Grad Đurđevac prethodno energetski obnovio školu, ugrađena je nova stolarija, zamijenjeno krovište, postavljena je termo fasada, a nedavno je izgrađena i solarna elektrana na dvorani škole, tako da je ovo samo nastavak provođenja tzv. zelenih projekata.

- Oglas -

– Ovaj projekt potvrđuje orijentiranost Grad Đurđevca prema obnovljivim izvorima energije, povećanju energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša. Osim što osiguravamo uštede u potrošnji energije proizvedene iz fosilnih goriva, osiguravamo i energetsku neovisnost naših ustanova i tvrtki o vanjskim sustavima kao i cijenama energenata koje neprekidno rastu, a na što ne možemo utjecati – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao da je energetska neovisnost cilj je koji je zacrtan i u gradskoj strategiji.

Spomenimo da je nakon provedenog postupka javne nabave izabran najpovoljniji izvođač radova te će se idući tjedan potpisati ugovor o ugradnji dizalice topline u školi.

Očekuje se da će radovi krenuti nakon što završi sezona grijanja, a dizalica topline će biti smještena u postojeću kotlovnicu škole.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreška atrakcija

FOTO/VIDEO Roda Pera nije odletjela na jug, o njoj ove zime brine Stjepan: Prirasla nam je srcu, građani ju hrane i neopisivo joj se...

Poznato je da rode iz naših u toplije krajeve sele krajem kolovoza. No jedna roda ostala je Ludbregu, a...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti