19.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
energetski neovisna

U Osnovnoj školi Đurđevac uskoro kreće ugradnja dizalice topline
U

Riječ je o sustavu koji je namijenjen grijanju, hlađenju prostora i pripremi tople vode. Za svoj rad koristi obnovljive izvore energije

Ne propustite

Od slijedeće školske godine Osnovna škola Đurđevac grijat će se pomoću dizalice topline.

Ugradnjom dizalice topline postignut će se energetska neovisnost, a riječ je o sustavu koji je namijenjen grijanju, hlađenju prostora i pripremi tople vode. Za svoj rad koriste raspoložive, besplatne, obnovljive izvore energije i izvrsno su ulaganje koje se ubrzo isplati.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je oko 140 tisuća eura, a Grad Đurđevac planira projekt prijaviti na raspisane natječaje.

Podsjećamo da je Grad Đurđevac prethodno energetski obnovio školu, ugrađena je nova stolarija, zamijenjeno krovište, postavljena je termo fasada, a nedavno je izgrađena i solarna elektrana na dvorani škole, tako da je ovo samo nastavak provođenja tzv. zelenih projekata.

– Ovaj projekt potvrđuje orijentiranost Grad Đurđevca prema obnovljivim izvorima energije, povećanju energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša. Osim što osiguravamo uštede u potrošnji energije proizvedene iz fosilnih goriva, osiguravamo i energetsku neovisnost naših ustanova i tvrtki o vanjskim sustavima kao i cijenama energenata koje neprekidno rastu, a na što ne možemo utjecati – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao da je energetska neovisnost cilj je koji je zacrtan i u gradskoj strategiji.

Spomenimo da je nakon provedenog postupka javne nabave izabran najpovoljniji izvođač radova te će se idući tjedan potpisati ugovor o ugradnji dizalice topline u školi.

Očekuje se da će radovi krenuti nakon što završi sezona grijanja, a dizalica topline će biti smještena u postojeću kotlovnicu škole.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Kralj zabave Zlatko Pejaković pokazao zašto je legenda, Ivančani uživaju u nezaboravnim hitovima

Malo je još legendi hrvatske estrade kao što je Zlatko Pejaković. U sklopu proslave Dana općine Koprivnički Ivanec svojim je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×