12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 8. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Šetnica i vidikovac

U Park šumi Borik planira se urediti edukativno-rekreacijska staza, zaljubljenici u prirodu upoznat će se sa zanimljivostima
U

Šetnica je duljine oko 100 metara, a na kraju se nalazi vidikovac s kojega će se pružati jedinstven pogled na impozantnu i staru borovu šumu, ali na utvrdu Stari grad.

Ne propustite

Grad Đurđevac je nakon škole u prirodi, hostela i uspostave trim staze uspješno prijavio  projekt vezan uz park šumu Borik kako bi se očuvala borova šuma te nastavilo raditi na promociji i dodavanju sportskih i turističkih sadržaja.

Radi se o projektu izgradnje šetnice kroz krošnje u Park šumi Borik, a projekt je prijavljen na mjeru 8.5.2. uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Vrijednost projekta iznosi preko 750.000 kuna, a ukoliko bude odobren iznos sufinanciranja iznosio bi 100%.

Osnovna namjena staze je edukativno-rekreacijska. Šetnjom po stazi, među krošnjama, omogućen je bolji uvid u biljni i životinjski svijet šume. Riječ je o famoznoj drvenoj konstrukciji koja je uzdignuta iznad tla, a uključuje centralni paviljon s okolnom šetnicom koja omogućuje prolazak kroz krošnje drveća.

Šetnica je duljine oko 100 metara, a na kraju se nalazi vidikovac s kojega će se pružati jedinstven pogled na impozantnu i staru borovu šumu, ali na utvrdu Stari grad.

Osim zabave, vidikovac će imati i edukativnu ulogu, jer će se posjetitelji moći pobliže upoznati s prirodnim, turističkim i kulturnim zanimljivostima.

Idući tjedan očekuje se i početak radova na projektu uređenja trim staze, kojim će se urediti postojeće postaje. Obnovit će se i zamijeniti stare i dotrajale sprave za vježbanje. Osim toga, duž trim staze uspostavit će se poučna staza koja će pratiti 20 postaja, a predviđeno je postavljanje i 20 postaja poučne staze.

– S obzirom na to da je veliki dio Park šume Borik unutar samoga grada, sve ju više posjećuju zaljubljenici u prirodu, brojni sportaši, turisti, ali i rekreativci. Trenutno je u tijeku izgradnja hostela gdje će biti smještena škola u prirodi, a to je samo dogradnja na postojeće turističke sadržaje, ali i sportsku infrastrukturu grada Đurđevca. Šetnica u krošnji će bit logičan slijed projekta prirodne baštine gdje će se djeca i mladi moći upoznati s bogatstvom park-šume – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Sretan imendan slavljenicima!

Melanija, Vlado, Vilim i Žarko danas slave imendan. Melanija je skromna, željna, dražesna, prilagodljiva, prirodna, neovisna, radosna i zabavna osoba. Vlado...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti