U petak i subotu humanitarni sajam za pomoć Marijeti

07:52h
0
Marijeta boluje od rijetke bolesti čije liječenje nije moguće u Hrvatskoj

Marijeta Bugarin je učenica 5. razreda Osnovne škole Antun Nemčić – Gostovinski i boluje od Parry-Rombergerova sindroma. Kako bi ozdravila, potrebna joj je operacija u dječjoj bolnici Madison u SAD-u, za koju je potrebno oko 50 tisuća dolara.

Uz pomoć Udruge obitelji „Volim život” iz Koprivnice, učitelji, roditelji i učenici OŠ „Antun Nemčić Gostovinski” organiziraju Nemčićev humanitarni sajam.

Sajam će se održat u petak, 17. listopada od 9 do 17 sati te u subotu, 18. listopada od 9 do 12 sati, na Zrinskom trgu.

U slučaju kiše Sajam će se održati unutar prostora Gradske tržnice, kraj dječjeg igrališta.

Na sajmu će se prodajom starih knjiga, kućne keramike (šalice, vaze, ukrasi), nakita i likovnih radova prikupljati novac za Marijetinu operaciju. Uz to prodavat će se kolači, klipići, tombola i još mnogo toga.

Donacije je moguće ostvariti putem humanitarnog donacijskog broja 060/96-96-96 (cijena poziva 5,25 kn + PDV) ili putem žiro-računa otvorenog posebno za nju – HR4423860021552001321 (svrha uplate: za Marijetu).

– Molimo drage građane Republike Hrvatske za pomoć. Do sada smo za pomoć molili sve financijske institucije, tj. banke, i sve su nam redom odbile pomoć pravdajući se da nemaju novaca. Dosad smo i posjećivali razne tvrtke, slali mejlove i zamolbe, no ništa nije urodilo plodom. Prisiljeni smo moliti vas građane, udruge i sve pravne osobe da nam izađu u susret i pomognu. Ne ode li Marijeta na prijekopotrebnu operaciju u američki Massachusetts, njezina će joj bolest oduzeti život. Zbog toga je vrlo vrlo hitno skupiti ovu donaciju za njezino ozdravljenje – poručuju iz Udruge obitelji „Volim život”.