17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
JUBILEJ

U petak i subotu obilježavanje 100. obljetnice izletišta Fratrov zdenec
U

U subotu će na samome Fratrovcu u 11 sati biti služena sveta misa nakon koje je predviđeno druženje uz kotlovinu i okrijepu

Ne propustite

Općina Virje i Turistička zajednica područja Središnja Podravina u suradnji s Mjesnim odborom Miholjanec, župom svetog Mihovila i Družbom Braća Hrvatskoga Zmaja u petak i subotu, točno na stotu obljetnicu uređenja i otvorenja popularnog izletišta Fratrov zdenec u Miholjancu, organiziraju prigodnu proslavu tog jubileja.

Obilježavanje 100. obljetnice Fratrovca počinje u petak u 18 sati u Društvenom domu u Miholjancu i to skupom koji je posvećen povijesti Miholjanca. Na skupu će rezultate istraživanja povijesti ovoga podravskog sela predstaviti nekoliko znanstvenika i istraživača. Među njima su profesor s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Hrvoje Petrić, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice i arheolog Robert Čimin, istraživač srednjovjekovne povijesti Podravine Ranko Pavleš i direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina i povjesničar Nikola Cik.

U subotu slijedi proslava na samome Fratrovcu gdje će u 11 sati biti slavljena sveta misa u spomen na 100. obljetnicu postavljanja spomenika fratru na izvoru vode na obroncima pokraj Miholjanca. Svetu misu predvodit će Miro Denac, župnik u Miholjancima i Donjim Mostima. Uoči svete mise bit će mimohod od Društvenog doma u Miholjancu do samoga Fratrovog zdenca koji organizira Mjesni odbor iz Miholjanca. Poslije svete mise predviđeno je druženje uz kotlovinu i okrijepu.

Podsjetimo, poznato izletište Fratrov zdenec ili skraćeno Fratrovec nalazi se u Miholjancu, a ime duguje spomeniku postavljenom u čast neznanom redovniku – fratru koji je svečano otkriven 9. rujna 1923. godine. Tada se na Fratrovcu okupilo nekoliko tisuća ljudi i objavljena je brošura o srednjovjekovnoj povijesti Miholjanca u kojoj je opisano da je ovo mjesto bilo poznato izletište još od 19. stoljeća.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Odlična prilika

Ministarstvo turizma i sporta objavilo pozive poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu te za sufinanciranje projekata udruga

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je dva javna poziva. Prvi, Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu "STIPENDIJE" -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×