12.1 C
Koprivnica
Subota, 24. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U petak preventivna akcija ‘Djeca, prijatelji u prometu’
U

Ne propustite

U petak 22. svibnja, u organizaciji Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke, održat će se preventivna akcija pod nazivom „Djeca, prijatelji u prometu”. Akcija će se provesti na središnjem Zrinskom trgu u Koprivnici u vremenu od 9 do 12 sati, u cilju promicanja prometne kulture i povećanja razine sigurnosti djece u prometu.

Djeca su najranjivija skupina sudionika u prometu. Tijekom prošle godine u prometu na našim cestama nastradalo je 81 dijete odnosno maloljetnik, od čega ih je 12 zadobilo teške i 69 lakše tjelesne ozljede. Stradavanje djece posljedica je kršenja prometnih propisa i nepridržavanja osnovnih načela sigurnog ponašanja u prometu od strane odraslih osoba, roditelja i vozača, a dijelom i zbog toga što djeca nemaju dovoljnu razinu svijesti o posljedicama koje proizlaze iz nepropisnog i nepoželjnog ponašanja u prometu.

Djelatnici Auto kluba Koprivnica postaviti će poligon spretnosti vožnje za vozače bicikala, a učenici petih razreda OŠ Đuro Ester polagati će ispit za dobivanje vozačke dozvole za bicikl. Najbolji će biti nagrađeni prigodnim poklonima.

Trgovine biciklističke opreme održati će prigodne prezentacije opreme te su osigurale nagrade za najbolje učenike i prigodne materijale za sve ostale sudionike.

Spisatelj Mladen Kušec predstaviti će svoje slikovnice na temu prometa, pripadnici mladeži Crvenog križa prezentirati će pružanja prve pomoći, dok će predstavnici Opće bolnice Koprivnica ukazivati na opasnosti nekorištenja zaštitne kacige kod djece – vozača bicikla i način saniranja ozljeda i dr. Na pravilno postavljanje autosjedalica u vozilo, na opasnosti nekorištenja i nepravilnog korištenja autosjedalica ukazivati će predstavnici udruge „Roda”.

Postaja prometne policije izložiti će prometnu tehniku i uređaje (laseri, alkometri, Traffivision, motocikle i dr.), a predstaviti će se i rad kontakt policije Policijske postaje Koprivnica.

Bit će pjesme i plesa djece dječjih vrtića i osnovnih škola, natjecanja, poklona i još puno toga . Kroz program akcije vodit će nas voditeljica Martina Rumek.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta preventivna akcija bit će odgođena za tjedan dana, petak 29. svibnja, u istom vremenu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nema joj ravne

FOTO Iva Gerić je kasno počela s hrvanjem, a danas je najbolja sportašica i reprezentativka: Bez teških trenutaka nema ni napretka

Iva Gerić, hrvačica Hrvačkog kluba Ludbreg i Hrvatske hrvačke reprezentacije, ponijela je titulu najsportašice grada Ludbrega u 2023. godini. Ova...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×