4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ULAGANJA U INFRASTRKTURU U VINOGORJU

U planu asfaltiranje puta u Plačibregu, Lacković: Grad je uvijek spreman sufinancirati investiciju gdje se vlasnici klijeti organiziraju
U

Sufinanciranje goričkih puteva ići će po već uhodanom modelu, koji su već dosad prihvatili i hvale brojni vinogradari na drugim vinogradarskim područjima

Ne propustite

Više od 30 vinogradara, vlasnika klijeti i vikendica u vinogradarskom predjelu Plačibreg odazvalo se sastanku s predstavnicima grada Đurđevca na temu asfaltiranja dionice od dva kilometra goričkog puta u tom dijelu đurđevačkog vinogorja.

Na sastanku su bili gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, a organiziran je kako bi se utvrdilo koliko je vlasnika klijeti zainteresiranih za asfaltiranje puta.

Uhodani model sufinanciranja

Da bi Grad ušao u realizaciju ovog projekta potrebno je da vlasnici osiguraju sufinanciranje za asfalterske radove, čime bi se u cijelosti riješio problem održavanja goričkih puteva na tom brijegu koji i vlasnicima, njihovim gostima i lokalnoj zajednici stvaraju velike probleme za jačih oborina i kišnog perioda.

Foto: Grad Đurđevac

Sufinanciranje goričkih puteva ići će po već uhodanom modelu, koji su već dosad prihvatili i hvale brojni vinogradari na drugim vinogradarskim područjima. Prema tom modelu na trećinu troškova asfaltiranja snose vlasnici klijeti, a ostale dvije trećine će podmiriti grad Đurđevac. Za svoju udio u asfaltiranju vlasnici klijeti su oslobođeni od plaćanja komunalne i vodne naknade pa im to u konačnici ne predstavlja trošak.

– Na područjima gdje je ovaj projekt okončan vlasnici su zadovoljni, a grad je lišen velikih troškova za održavanje i šljunčanje što se mora ponavljati nakon svih oborina. Asfaltiranje je dugoročnije i kvalitetnije rješenje koje nastojimo što prije provesti u suradnji s vlasnicima kuća, klijeti i polja – naglasio je gradonačelnik Janči.

Benefiti za turizma i vrijednost nekretnina

Suradnju grada i vlasnika nekretnina pozdravio je i Željko Lacković koji je naglasio da podržava ovakav oblik neposredne demokracije.

– Gdje se vlasnici organiziraju, grad je uvijek spreman sufinancirati. To je dobro za vlasnike jer im se uplaćeni iznos prizna u komunalnoj i vodnoj naknadi, asfaltirani putevi olakšavaju dolazak gostiju i organiziranih tura do vinarija i povećavaju vrijednost nekretnina uz cestu – kaže Željko Lacković.

Foto: Grad Đurđevac

Na sastanku su se svi vlasnici klijeti pozitivno očitovali i očekuje se nastavak ovakve suradnje na uređenju nerazvrstanih cesta i na ostalim vinogradarskim područjima, jer projekt uređenja nerazvrstanih cesta i asfaltiranje goričkih putova i dalje traje.

– Pozivaju se svi zainteresirani vlasnici nekretnina u vinogradarskim područjima da se međusobno organiziraju i jave u gradsku upravu kako bi u suradnji s gradom trajno riješili pitanje održavanje nerazvrstanih cesta po odvojcima na svojem području – poručili su Janči i Lacković.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×