19.8 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potvrdili odluku

U podravskoj općini povećali naknade vijećnicima za više od 10 eura po sjednici, Maletić: Zaslužili su, puno radimo, sredit ćemo park, staze, smiriti promet kod vrtića
U

Naši članovi vijeća nemaju mjesečnu naknadu, već po sjednici. Uostalom, oni su članovi vijeća cijelu godinu, a ne samo na sjednicama, rekao je načelnik

Ne propustite

Prvi puta u ovoj godini sastalo se Općinsko vijeće Općine Ferdinandovac, a na sjednici održanoj prošlog tjedna, između ostalih, donesena je odluka o izmjeni visine naknade članovima Općinskog vijeća i radnih tijela Općinskog vijeća.

Tako je predsjedniku Općinskog vijeća Branku Patačku određena naknada od 50 eura po sjednici vijeća, potpredsjednici Ljubici Penezić 45 eura, članovima Općinskog vijeća 40 eura, a predsjedniku, potpredsjedniku i članovima radnih tijela Općinskog vijeća 30 eura.

Ranije je naknada za članove vijeća iznosila 200 kuna, za predsjednika 250, a potpredsjednika 225 kuna.

Kako je pojasnio načelnik Vjekoslav Maletić, ovdje nije riječ samo o zaokruživanju zbog eura.

Općinski vijećnici // Izvor: Općina Ferdinandovac

– Nešto malo smo podigli naknadu. Naši članovi vijeća nemaju mjesečnu naknadu, već po sjednici. Uostalom, oni su članovi vijeća cijelu godinu, a ne samo na sjednicama – rekao je Maletić.

Istaknuo je da u prosjeku imaju osam sjednica godišnje, a od 2017. godine značajno su povećali proračun Općine, zbog čega je izrazito zadovoljan te je istaknuo da su članovi zaslužili to povećanje. Planova za ovu godinu je mnogo, a do sada su se javili na brojne natječaje.

– Prijavili smo se na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za uređenje parka druga faza. Javili smo se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondovi Europske unije za pješačku stazu na Trgu slobode, a Ministarstvu unutarnjih poslova za sanaciju opasnih mjesta. Time će se ulaz u Ferdinandovac iz smjera Kloštra Podravskog pored vrtića smiriti promet izgradnjom šikane – zaključio je Maletić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koprivnička špica

Je li ovo najcool pletena torbica koju ste vidjeli? Zgodna brineta pokazala i jedinstvene sandale

Ne znamo kako vi, ali nama je ova pletena torbica baš cool i ne sjećamo se kad smo zadnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×