4.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U poplavljenim područjima voda iz bunara nije za piće
U

Ne propustite

Područja koja su stradala u poplavama, pored ostalih, obilaze i djelatnici županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Ravnateljica Draženka Vadla nam je rekla kako u mjestima gdje se stanovnici opskrbljuju vodom iz bunara, ona nije za piće. Djelatnici Zavoda su na nekim mjestima uzeli uzorke za analizu vode, no dr. Vadla kaže kako je vidljivo da voda nije za piće. Kada se saniraju bunari, Zavod će analizirati vodu te je po potrebi klorirati. 

Pomoć u opskrbi pitkom vodom na područjima gdje će to eventualno trebati ponudili su i vatrogasci, doznali smo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Valenta Furmega. On je u poplavi stradale Hlebine obišao u pratnji predsjednika Općinskog vijeća Miralema Alečkovića. U obrani od nabujale vode u tom mjestu sudjelovalo je oko 200 mještana, rekao je Alečković i dodao da su se dobrovoljno odazvali sa 20-ak traktora i ostale mehanizacije, a pomagali su i članovi DVD-a Hlebine, Sigetec i koprivnička vatrogasna postrojba. Bunari u djelu poplavljenog mjesta napunili su se oborinskom vodom, a potok Bistra koji se izlio poplavio je više od 50 kuća u Ulici Krste Hegedušića te 150 hektara obradivih površina i više od sto hektara šuma, rekao je Alečković i dodao da bi štete možda bile manje da su djelatnici Hrvatskih voda proveli bolje mjere zaštite. Valent Furmeg je kazao kako županijski vatrogasci nakon obilaska terena nastavljaju s pružanjem pomoći građanima, najviše s ispumpavanjem poplavljenih prostora.

tekst: Radio Koprivnica

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×