5.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U povodu Dana općine otvoreno dječje igralište u Novom Virju
U

Ne propustite

Proslava Dana Općine Novo Virje započela je u četvrtak 26. travnja gostovanjem dramske sekcije HKUD-a Frankopan iz Ferdinandovca u društvenom domu u Drenovici dok je u četvrtak, 30. travnja održan susret područnih škola Općine Novo Virje-PRO Drenovica.

Središnji događaj manifestacije 1. svibnja bila je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Novo Virje kojoj je uz brojne goste i uzvanike prisustvovao župan Darko Koren.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Baruškin, nakon čega je načelnik Branko Mesarov podnio godišnje izvješće o učinjenom u proteklih godinu dana te najavio aktivnosti i projekte u budućem razdoblju.

Župan Koren u svom obraćanju naglasio je značajnu ulogu jedinica lokalne samouprave te se osvrnuo na suradnju Županije i općina, ali i županijskih projekata kojima je prije svega cilj ravnomjeran razvoj svih krajeva Županije.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca pod Središnji križ palima za domovinu na grob S. Čadoića i Miroslava Dolenca Dravskog nakon čega je uslijedila sveta misa u župnoj crkvi svetog Josipa u Novom Virju koja je služena za Općinu Novo Virje i za vatrogasce Novog Virja.

Sjednici Općinskog vijeća prethodilo je otvorenje i blagoslov dječjeg igrališta u sklopu vrtića „Bregunica” Novo Virje. Župan Darko Koren i načelnik Općine Branko Mesarov uz pomoć polaznika vrtića „Bregunica” rezanjem vrpce simbolično su otvorili novo dječje igralište.

Povodom Dana Općine bogatim kulturno umjetničkim programom nastaviti će se proslava i za vikend, a svakako valja spomenuti otvorenje Memorijalne zbirke Miroslava Dolenca Dravskog i izložbe Donacije Drage Bešenića u dječjem vrtiću „Bregunica” Novo Virje. Nadalje, organizirati će se spomenuti susret mladih recitatora i glumaca „Pri Dravskomu”, te dan otvorenih vrata DV „Bregunica”.

Izvor: www.kckzz.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×