26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kuća Petra Preradovića

U povodu Mjeseca hrvatske knjige učiteljica Marijana Rešetar djeci predstavila svoju slikovnicu Pitomačak
U

Pitomača ima svoju prvu slikovnicu zahvaljujući kreativnosti ove učiteljice, slikarice i pjesnikinje

Ne propustite

Pitomača je prije nekoliko godina dobila svoju prvu slikovnicu koja govori o tome kako je Pitomača dobila ime.

Zasluga je to učiteljice, slikarice i pjesnikinje Marijane Rešetar, a nedavno, u povodu Mjeseca hrvatske knjige, u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića autorica je svoju slikovnicu predstavila djeci.

– Prije nekoliko godina željela sam napisati slikovnicu koja bi obilježila pitomački kraj. Prije nego sam počela pisati, proučavala sam stare legende kako je Pitomača dobila ime i iz različitih verzija legendi jedna je upravo bila o tome da se jedan mačak našao na području današnje Pitomače. Tada sam dala mašti na volju i tako je nastala ova slikovnica pod nazivom Pitomačak – objasnila je autorica, a uz slikovnicu dolazi i pjesma koju je, također, sama napisala.

– Napisala sam tekst, a uglazbio ju je učitelj glazbenog Davor Jendrašić. Pjesmu je otpjevao zbor Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, a izvedena je na Kukuričeku 2018. godine – dodaje Marijana koja je, usto, sama ilustrirala slikovnicu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turistički doživljaj

Želite na rafting Dravom? Imamo datum, cijena je “bagatela” – požurite i prijavite se dok još ima mjesta!

U subotu 15. i nedjelju 16. lipnja najavljen je tradicionalni rafting Dravom - Hrvatskom Amazonom. Jedinstven je to doživljaj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×