12.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U prošlom tjednu šest kaznenih djela iz gospodarskog kriminaliteta
U

Ne propustite

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u proteklom tjednu zabilježeno je 20 kaznenih djela, od čega 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno 15 osoba.

Razriješeno je pet kaznenih djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.

Protiv javnog reda i mira zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira od čega vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika, drsko ponašanje i tučnjava. Prekršajno su prijavljene tri osobe.

Zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teže je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše je ozlijeđena putnica u osobnom automobilu i vozač teretnog automobila.

U proteklom tjednu zabilježen je požar štaglja. Lakše je ozlijeđena 83-godišnjakinja, a materijalna šteta cijeni se na oko 20.000 kuna.

Zimski uvjeti na cestama – oprezno u prometu

Podsjećamo vozače osobnih automobila da zimska oprema za osobne automobile znači da se na vozilu nalaze zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Naglašavamo da su vozači su dužni lance za snijeg postaviti na kotače vozila ukoliko to zahtijeva stanje kolnika kako bi mogli sigurno sudjelovati u prometu.

Vozačima savjetujemo da smanje brzinu kretanja vozila, povećaju razmak između vozila ispred sebe i razmak u odnosu na vozila koja pretječu ili obilaze, te u odnosu na vozače bicikala koje pretječu i pješake koje obilaze. Ne savjetujemo nagla kočenja i promjene smjera kretanja, kako ne bi dolazilo do zanošenja i slijetanja vozila s kolnika.

Upozoravamo da su vozači prije nego što započnu upravljati vozilima iste dužni očistiti od snijega i leda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×