15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U prošlom tjednu u županiji čak 46 kaznenih djela
U

Ne propustite

U proteklom tjednu na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 46 kaznenih djela, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, osam kaznenih djela maloljetničke delikvencije, 22 kaznena djela zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja prometa. Kazneno je prijavljeno 16 osoba. Razriješeno je šest kaznenih djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja je prijavljeno šest osoba.

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je sedam prekršaja, od čega prekršaj drskog ponašanja, tri svađe i vike, tučnjava, vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika i prekršaj davanja pića pijanim osobama. Prekršajno je prijavljeno osam osoba.

Zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i osam nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teže su ozlijeđeni vozač motocikla, vozač osobnog automobila i putnik, a lakše su ozlijeđeni vozač osobnog automobila i putnik.

U proteklom tjednu zabilježen je požar prometnog sredstva. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 5.000 kuna.

Zatečena su tri maloljetnika mlađa od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti: Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Opet problemi

FOTO Vlak prolazi, rampa dignuta, a signala nema, vozač: Niti jedno, niti drugo…

Na pružnom prijelazu Kozarevac - Kloštar Podravski nedavno su postavljene automatske rampe s polubranicima u sklopu velikog projekta HŽ...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×