4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nagrade novinarima

U sklopu dodjele nagrada “Velebitska degenija” u Zagrebu otvorena izložba akvarela Gordane Špoljar Andrašić, svečanosti nazočio i Jakić
U

Koprivnica nosi epitet “zelenoga grada” pa su organizatori upravo nju odabrali kao prvi u nizu “zelenih gradova” povezanih s humanitarnom dimenzijom “Velebitske degenije”

Ne propustite

U Zagrebu je početkom tjedna održana dodjela tradicionalne godišnje nagrade “Velebitska degenija”. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje za najbolje novinarske radove o zaštiti prirode i okoliša objavljene u 2021. godini. Ovogodišnja svečanost vezana je uz Svjetski dan zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja.

Dodjeli nagrade doprinijeli su i koprivnički umjetnici. Naime, u Novinarskom domu ujedno je otvorena i izložba akvarela Gordane Špoljar Andrašić “Green and the space between“, koja je uz slikare Ivana Andrašića, Branimira Dolenca i Dražena Eisenbeissera darovala jedan svoj rad u humanitarne svrhe za obnovu potresom teško oštećenog Odjela pedijatrije Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku.

Ova velika gesta koprivničkih umjetnika dodatno je doprinijela suradnji Grada Koprivnice i Hrvatskog novinarskog društva. Naime, budući da Koprivnica nosi epitet “zelenoga grada” i za svoju je ekološku osviještenost i rezultate dobila niz priznanja i nagrada, organizatori su Koprivnicu odabrali kao prvi u nizu “zelenih gradova” povezanih s humanitarnom dimenzijom “Velebitske degenije”, koja se ove godine održala pod sloganom “Zdrav okoliš za zdravlje najmlađih”.

Ispred Grada Koprivnice svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Inače, “Velebitska degenija” dodjeljuje se u četiri kategorije – za najbolje novinarske radove s područja zaštite okoliša u tisku i na internetu, na radiju i televiziji te za fotografiju.

Dobitnica nagrade “Velebitska degenija” za ovu godinu u kategoriji Televizija je Ana Malbaša s Nove TV za prilog „Troska u Dugom Ratu“ u emisiji “Provjereno”. U kategoriji Tisak i internet dodijeljene su dvije nagrade. Nagrada je dodijeljena nedavno preminulom Srđanu Vrančiću Vrani za seriju reportaža u sklopu projekta Scuba Skener objavljenih u Jutarnjem listu. Druga nagrada za Tisak i internet pripala je Andriji Dimitrijeviću za tekst “Kraj Samobora mimo dozvole skladištili 2000 tona smeća. Inspektorat reagirao nakon Telegramove istrage” koji je objavljen na portalu Telegram. U kategoriji Fotografija dobitnica nagrade je Ivana Nobilo za seriju fotografija “Ježeva nova kućica – Što smo učinili morskim životinjama” objavljenih u Jutarnjem listu u sklopu projekta “Scuba skener”.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×