suradnja s mađarskim partnerima

U sklopu programa “Večeri klizanja i kuhanog vina” Križevčani na adventu promovirali vina i vinske ceste

Program se sastajao od raznih događanja eno-gastro tematike s ciljem promocije vina, ali i drugih proizvoda vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, kao i vinske tradicije i običaja

09:57h
0
Foto: Krizevci.hr

Događanjem ”Večer prekograničnih vinskih cesta” održanim 5. siječnja, završen je program prvih ”Večeri klizanja & kuhanog vina”, koji je obogatio ovogodišnji ”Advent u Križevcima”.

INče, riječ je o programu financiranom sredstvima Europske unije kroz projekt ”Cross-border-wine routes 2”, a odobren za sufinanciranje u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. godine.

Program u trajanju od 3. prosinca do 5. siječnja 2022. godine sastojao se od raznih događanja eno-gastro tematike s ciljem promocije vina, ali i drugih proizvoda vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, kao i vinske tradicije i običaja, te je privukao veliki broj posjetitelja.

Grad Križevci u suradnji s projektnim partnerima, članovima vinske ceste Križevci-Kalnik-Orehovec te Udruge vinogradara i vinara ”Bilikum” planira dalje unaprjeđivati ovu manifestaciju u svrhu razvoja vinskog turizma te podizanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude križevačkoga kraja.