GDCK Koprivnica

U sklopu projekta Sigurnost na vodi osposobljeno 12 novih juniora-spasioca

Tijekom spasilačkog obučavanja polaznici su uspješno svladali vještine u vodi, plivanje, ronjenje, skokove, tehnike spašavanja i samospašavanja...

15:18h
0
Foto: GDCK Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, u sklopu projekta Sigurnost na vodi organiziralo je i provelo još jedan tečaj Junior – spasilac.

Tečaj je trajao tri dana, od 21. do 23. travnja 2021. godine, tijekom kojih je teorijski i praktični dio obuke uspješno prošlo 12 polaznika, učenika koprivničkih osnovnih škola Braća Radić, Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski te Gimnazije Fran Galović, Srednje škole Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica.

Tečaj je vodila Lovorka Šimunec, instruktorica spašavanja Hrvatskog Crvenog križa, dok je dr. Ana Evačić polaznike upoznala s osnovama prve pomoći. Tijekom spasilačkog obučavanja polaznici su uspješno svladali vještine u vodi, plivanje, ronjenje, skokove, tehnike spašavanja i samospašavanja, zatim vještine koje budući spasioci moraju poznavati izvan vode kao što su komunikacija s radiostanicama, ručni signali i međunarodna abeceda, a prošli su i osnove pružanja prve pomoći, održavanja života te zbrinjavanje rana i lomova.

Praktični dio tečaja imali su na bazenima Cerine, a predavanja u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Nakon dva dana predavanja, svi polaznici su trećeg dana uspješno položili teorijski i praktični dio ispita nakon čega su im podijeljene i diplome.

Osposobljeni Juniori-spasioci u Koprivnici su Lili Pošta, Una Zlatović, Jan Forko, Luka Kiš, Teo Kežman, Petra Kovačević, Noa Lipuš, Damjan Koštarić, Jan Novak, Žana Šipek, Adrian Vuletić i Lana Šoštarić.

Posljednjeg dana na tečaju i ispitu su bile Silvana Radovanović i Tanja Marinković iz Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica