erasmus+

U sklopu projekta učiteljice OŠ Koprivnički Bregi posjetile Portugal

Osnovna škola Koprivnički Bregi sudjeluje u Erasmus+ projektu pod nazivom Pridruži nam se! Živjeti odgovorno kao Europljani – stvarati održivo okruženje.

10:45h
0
U muzeju stakla // Foto: Sanja Danček

Osnovna škola Koprivnički Bregi sudjeluje u Erasmus+ projektu pod nazivom Pridruži nam se! Živjeti odgovorno kao Europljani – stvarati održivo okruženje.

Projekt traje od 1. rujna 2020. do 31. srpnja 2023. godine, a uključene su i škole iz Njemačke, Nizozemske, Portugala i Poljske.

Riječ je o projektu koji je usmjeren na učenike škole, roditelje i lokalnu zajednicu.

Tijekom održavanja projekta održat će se pet mobilnosti za učenike, a njima je prethodio pripremni posjet koji se održao u Portugalu od 8. do 13. studenog, prilikom kojeg su školu predstavljale koordinatorica projekta, učiteljica njemačkog jezika Sunčica Vuljak, i učiteljica hrvatskog jezika Sanja Danček.

Upoznale su se s novim sustavima stvaranja prirodne održivosti u Institutu u Leiriji te su posjetile Laboratorij integriranih multitrofičkih sustava, Energetski laboratorij, Laboratorij za hidrauliku i Laboratorij za vodne resurse i okoliš.

Glavni ciljevi projekta su razvijanje učeničkih vještina pomoću multidisciplinarnih i interdisciplinarnih metoda i njihove prirodne potrebe za znanjem u procesu poučavanja i učenja, promoviranje vlastite kulture, baštine i regionalnih obilježja kroz međunarodne radionice i javne događaje… podrška kreativnosti i sposobnosti za rad u zemlji i inozemstvu te razvijanje vještina i kompetencija ICT-a.

Terenska nastava // Foto: Sanja Danček