U subotu i nedjelju drugo kolo županijske Mini basket lige

15:22h
0
Mlade košarkašice opet u akciji

Ovog vikenda održava se drugi turnir Mini basket lige Koprivničko-križevačke županije.

Turniri se igraju u Koprivničkim Bregima u subotu u 10 sati i u Koprivnici u nedjelju u 14 sati.


Prvo kolo proteklo je u zanimljivim košarkaškim nadmetanjima, natjecateljskim igrama, plesu i zabavi i za očekivati je da će se tako i nastaviti.

Košarkaški savez KC-KŽ županije želi osim natjecateljskog dijela dati naglasak i na sportsko i fair-play ponašanje svih sudionika ovih sportskih događanja. U tom cilju je osmišljen i Kodeks ponašanja koji će se promovirati cijelo vrijeme trajanja turnira.

Kodeks ponašanja educira sve sudionike natjecanja (igrače, igračice, suce, sportske djelatnike, medije, roditelje, učitelje i trenere).

Kodeks ponašanja je sportska inicijativa kojom se u savezu zalažu za razvoj mladih kroz košarku.

Riječ je o tome da mladi košarkaši i košarkašice steknu najbolje moguće iskustvo u sportu. To znači razvijanje sportske vještine, promoviranje zabave i uživanje u sportu, poticanje mladih na sudjelovanje i naglašavanje važnost fair-playa.

Ovaj Kodeks ponašanja razvijen je kako bi poticao različite skupine za promicanje fair-play i na odgovarajuće ponašanje svih sudionika u sportu mlađe dobnih kategorija.

– Potičemo škole, sportske udruge i druge skupine da podrže i promiču ova ponašanja. Rezultat će biti promicanje pravih vrijednosti u sportu za sve mlade sportašice i sportaše – poručuju iz košarkaškog saveza.

čitam...