26.3 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sanacija oštećenja nakon potresa

U tijeku je obnova Gradskog muzeja Križevci, vrijednost radova veća od 91.000 eura
U

Vrijednost provedenih radova iznosila je oko 91.961 eura od čega je 95 posto sufinancirano iz Fonda solidarnosti Europske unije, a ostatak je financirao Grad Križevci

Ne propustite

Na Gradskom muzeju Križevci u tijeku su radovi na sanaciji oštećenja konstruktivnih i nekonstruktivnih elemenata koja su nastala uslijed potresnih zbivanja krajem 2020. godine.

Gradonačelnik Mario Rajn, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović, savjetnica za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Petra Pomper u pratnji ravnateljice Gradskog muzeja Križevci Tee Hatadi obišli su radove.

– Vrijednost provedenih radova iznosila je oko 91.961 eura od čega je 95 posto sufinancirano iz Fonda solidarnosti Europske unije, a ostatak je financirao Grad Križevci. Pored toga, sredstvima Ministarstva kulture i medija provode se i konzervatorsko-restauratorski radovi na gradivu Gradskog muzeja te izmjena elektroinstalacija i rasvjete u zgradi Gradskog muzeja i Likovne galerije. Riječ je o projektu koji je prijavio Gradski muzej Križevci, a čija je vrijednost 14.390 eura – ističu iz Grada.

Ravnateljica Hatadi tijekom obilaska naglasila je koliko su važni ovi radovi budući da je riječ o jednoj od najstarijih zgrada u zaštićenoj gradskoj jezgri.

– Muzejsko gradivo iznimno je zahtjevno za očuvanje i zahtjeva posebne uvjete pohrane. Tako da svako ulaganje u objekt produžuje život baštini i građi. Prostor je osvježen, paralelno su se izvodili i radovi na elektroinstalacijama i rasvjeti te smo i tu dobili na sigurnosti djelatnika i fundusa, ali i posjetitelja. Predstoji nam vraćanje građe u stalni postav, a nakon toga veselimo se primiti sve naše sugrađane i sve ostale posjetitelje, kolege i ljubitelje umjetnosti, kulture, povijesti i identiteta u obnovljenom muzeju – rekla je Hatadi.

Gradonačelnik Rajn je pohvalio provedene radove.

– Gradski muzej Križevci je već više od 70 godina centralno mjesto umjetnosti, povijesti i kulture, mjesto koje okuplja velik broj posjetitelja te su samim time sva ulaganja opravdana. Svake godine rješava se neki dio, a ove godine došao je red na izmjenu elektroinstalacija i rasvjete te sanaciju oštećenja nastalih uslijed potresnih zbivanja. Drago mi je da će posjetitelji moći u boljim uvjetima upoznati se s Križevcima i našom povijesti  poručio je Rajn.

gradski muzej križevci
Foto: Grad Križevci
gradski muzej križevci
Foto: Grad Križevci
gradski muzej križevci
Foto: Grad Križevci
gradski muzej križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Besplatan apartman

Prigorac zbog gluposti u prometu morao na suđenje čak u Garešnicu, prisjelo mu je

Proteklih dana koprivničko-križevačka policija imala je pune ruke posla s alkoholiziranim vozačima. Jedan od njih zbog prometnih prekršaja prevezen...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×