Niske strasti

U uličnoj svađi susjedi se gađali ciglama i metalnim šipkama

11:07h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

U dvorištu obiteljske kuće u mjestu Gabajeva greda u općini Hlebine, jučer je došlo do sukoba svih susjeda u okruženju te je nastala prava ulična svađa.

Javni red i mir počeo je narušavati muškarac (26), koji je s 0,69 promila alkohola u krvi počeo vikati na svoje susjede, ženu (38) i muškarca (46). Zbog ranije narušenih međusobnih odnosa, dobro ih je izvrijeđao ne birajući riječi, a ni oni mu nisu ostali dužni.


Muškarac koji je sve započeo u žaru svađe je pobijesnio te u njihovo dvorište bacio metalnu šipku, a zatim i drveni štap kojim je htio pogoditi susjeda, no promašio ga je.

Kada je to vidjela, žena je iz susjednog dvorišta prema njemu bacila ciglu, ali i ona je promašila metu.

Svađa je kulminirala u tolikim razmjerima da su je uskoro čuli i ostali susjedi, koji su se i priključili. Među njima bila je i kćerka (19) bračnog para koja je raznim pogrdnim riječima izvrijeđala susjeda koji je započeo svađu.

Stigle su i dvije susjede stare 45 i 62 godine, a njih je pak ispsovala žena iz početka priče, koja je netom prije ciglom gađala susjeda.

Muškarac (26) koji je sve započeo, na kraju je vikao, galamio i očitao bukvicu svim nazočnima, a kada se više nije znalo ‘tko tu pije, a tko plaća’, stigla je policija.

Njihovim dolaskom smirile su se strasti i više nitko nije  pokazivao znakove kojima bi najavio daljnje remećenje mira.

Tako za privođenjem nije bilo potrebe, a protiv 26-godišnjaka te cijele susjedne obitelji ide optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

Začudo, kod ostalih susjeda nije izmjerena prisutnost alkohola. Pitamo se što bi tek bilo da su nešto i popili.

 

čitam...