U Đurđevcu nožem u svojoj kući pokušao ubiti prijatelja

11:26h
0
Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac u srijedu su dovršili kriminalističku obradu nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 49-godišnjak u svojoj kući u Đurđevcu nakon verbalnog i fizičkog sukoba u jednom trenutku uporabom dva kuhinjska noža zadao jednu ubodnu i dvije rezne rane u predjelu trbuha svojem prijatelju D.E. (1959.). Potom je D.E. pobjegao iz kuće do obližnje trgovine gdje je zatražio pomoć.


Vozilom hitne medicinske pomoći D.E. je prevezen u Opću bolnicu u Koprivnici gdje je podvrgnut liječničkoj obradi. Konstatirane su mu teške tjelesne ozljede i ne nalazi se u životnoj opasnosti.

Osumnjičeni je odmah po dojavi uhićen na mjestu počinjenja kaznenog djela. Izvršenim alkotestiranjem osumnjičenika utvrđena je koncentracija alkohola od čak 3,62 g/kg. Sudionici ovog događaja zajedno su konzumirali alkoholna pića u kući od ponedjeljka, 11. svibnja.

Tijekom provedbe očevida u kući je pronađena ručno izrađena kubura i dva komada puščanog streljiva, koje je osumnjičeni nedozvoljeno posjedovao.
Očevidnim radnjama na mjestu događaja rukovodio je Istražni sudac Županijskog suda u Koprivnici uz nazočnost Županijske državne odvjetnice.

Poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela „Ubojstvo” u pokušaju iz članka 90. u svezi sa člankom 33. Kaznenog zakona protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Koprivnici redovnim putem. Također, protiv osumnjičenika slijedi i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Đurđevcu poradi prekršaja iz Zakona o oružju, izvijestio je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.

čitam...