26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U veljači čak 49 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga
U

Ne propustite

Koprivničko-križevačka policija u veljači je zabilježila 131 kazneno djelo koja se progoni po službenoj dužnosti. Kazneno je prijavljena 61 osoba, a ukupna razriješenost je 86,3 %. Ukupna materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi 1.215.903 kune.

Na području Policijske postaje Koprivnica zabilježena su 43 kaznena djela, 42 na području Policijske postaje Đurđevac, 45 na području Policijske postaje Križevci i kazneno djelo na području Postaje prometne policije Koprivnica.

Zabilježeno je 39 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 27 iz gospodarskog kriminaliteta, pet iz organiziranog kriminaliteta, 49 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, šest na štetu djece i maloljetnika i pet protiv sigurnosti prometa.

Od težih kaznenih djela zabilježeno je kazneno djelo ubojstva, gdje je osumnjičenik priveden pravosudnim tijelima.

Tijekom veljače razriješena su dva kaznenih djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja.

Sigurnost prometa

U veljači je zabilježeno 39 prometnih nesreća. Nisu zabilježene prometne nesreće s poginulim osobama, u 15 prometnih nesreća bilo je ozlijeđenih osoba, a u 24 prometne nesreće zabilježena je materijalna šteta.

Nastradalo je 19 osoba. Teško su ozlijeđena dva vozača i dva pješaka, dok je lakše ozlijeđeno 15 osoba – 10 vozača i pet putnika.

Pod utjecajem alkohola bilo je 11 sudionika prometnih nesreća (12 % svih sudionika).

Bočni sudari vozila (12 nesreća) i slijetanja vozila s ceste (11 nesreća) najčešće su vrste prometnih nesreća.

Od okolnosti koje prethode događanju prometnih nesreća najčešće su brzina neprimjerena uvjetima (10 nesreća) i nepoštivanje prednosti prolaska (osam nesreća).

U nadzoru cestovnog prometa utvrđeno je 1030 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno 187 vozača i 29 vozila, a oduzeto je 112 vozačkih dozvola. 46 vozača je zadržano u prostorijama policije do otrježnjenja, 25 ih je uhićeno i dovedeno na žurni prekršajni postupak nadležnim prekršajnim sudovima.

Provedene su dvije preventivno – represivne akcije usmjerene na uzroke nesreća u prometu, odnosno zaštitu ugroženih kategorija.

Javni red

Zabilježena su 34 prekršaja protiv javnog reda i mira, od čega dva prekršaja drskog ponašanja, 12 tučnjava, šest omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i šest prekršaja svađe ili vike.

Prekršajno je prijavljeno 56 osoba, od čega 20 povratnika i dvije malodobne osobe.

16 prekršaja izvršeno je na ulici, trgu i drugom otvorenom javnom prostoru, a 12 u ugostiteljskim objektima. 20 prekršaja (59 %) izvršile su osobe pod utjecajem alkohola.

Prema vremenu počinjenja najviše prekršaja je zabilježeno od 18 do 24 sata (11), dok ih je po danima najviše bilo subotom (8).

Održano je 18 prijavljenih javnih okupljanja na kojima nisu zabilježena protupravna ponašanja.

Zabilježeno je 65 prekršaja iz ostalih prekršajnih propisa, osim prometa i javnog reda i mira.

Požari i eksplozije

Zabilježena su četiri požara, od čega tri na građevinskim objektima i jedan na prometnim sredstvima. Eksplozije nisu zabilježene.

Nadzor državne granice

U veljači je zabilježeno  8333 prijelaza putnika preko državne granice, od čega 3964 domaćih i 4369 stranaca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

KAMPANJA PRI KRAJU Pogledajte što od izbora očekuju kandidati iz Podravine i Prigorja

Danas je zadnji dan izborne kampanje, sutra je već izborna šutnja. Kandidati rezimiraju učinjeno te pozivaju birače da izađu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×