12.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
rok 12 mjeseci

U Virju počele katastarske izmjere, projekt vrijedan gotovo 900 tisuća eura, Perok: Evidencije katastra i zemljišne knjige su različite, ovime ćemo riješiti problem
U

Na području županije odrađeno je 16 posto novih izmjera

Ne propustite

Virje su jučer i službeno postale još jedna u nizu općina diljem naše županije u kojima se provode katastarske izmjere, a sve to temeljem Godišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za 2022. godinu. Kako je predstavljeno prilikom svečanosti, izmjerom će biti obuhvaćeno 939 hektara s 5412 katastarskih čestica građevinskog područja, a vrijednost radova koje u potpunosti financira Državna geodetska uprava je 896.000 eura. Rok za završetak izmjere je 12 mjeseci.

– Potreba za pokretanjem nove katastarske izmjere proizašla je iz različite evidencije katastra i zemljišne knjige, nesklada stvarnog stanja s postojećim evidencijama te zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa koji vlasnicima otežavaju upravljanje nekretninama u njihovom vlasništvu – pojasnio je načelnik Perok.

Župan Darko Koren tom je prilikom dodao kako je katastarska izmjera jedan od preduvjeta za razvoj gospodarstva i prostora u cjelini.

– Opće je poznato da sredine koje imaju regulirane i katastarske i gruntovne dokumente dobivaju na vrijednosti, a Koprivničko-križevačka županija je trenutačno angažirana na četiri izmjere na području županije kroz sufinanciranje u iznosu od oko 400.000 eura – napomenuo je Koren.

Virje katastarske izmjere
Foto: KCKŽŽ

Jelena Unger, pročelnica Područnog ured za katastar, otkrila je da je na području županije odrađeno 16 posto novih izmjera, gdje je obnovljena zemljišna knjiga i katastar, dok je predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Marija Grgešić kazala kako su zemljišno-knjižni odjeli ažurni, što značajno utječe na kvalitetu pruženih usluga ljudima s našeg područja.

Osim Virja, na prostoru županije u tijeku su izmjere i na području Općine Legrad (Veliki Otok i Kutnjak), Općine Gornja Rijeka, Općina Đelekovec i Općine Kloštar Podravski, ukupne vrijednosti preko 3,5 milijuna eura, pri čemu Županija sufinancira izmjeru s 15 posto iznosa. Dodajmo kako su u posljednje četiri godine završene izmjere na području Općine Koprivnički Ivanec (Koprivnički Ivanec i Kunovec) i Općine Rasinje (Subotica Podravska i Gorica).

Na kraju napomenimo kako su, osim navedenih, predstavljanju projekta prisustvovali županijska pročelnica Melita Ivančić, virovska pročelnica Kristina Filipović, predstavnici Zemljišnoknjižnog odjela  Općinskog suda u Koprivnici –  Stalne službe u Đurđevcu, Područnog ureda za katastar Koprivnica – Odjela za katastar nekretnina Đurđevac te predstavnici izvođača radova i nadzora.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×