21.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
stožer

U županiji imamo tri nova slučaja korone, a s radom ponovo počinju specijalističke ordinacije u Križevcima i Đurđevcu
U

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i ukazanu potrebu pacijenata, odlučeno je da ordinacije (u Đurđevcu - oftalmološka, internstička i kiruška te u Križevcima - internistička, psihijatrijska i ortopedska ordinacija) ponovno kreću s pružanjem zdravstvene usluge u utorak, 15. rujna.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza  na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Osobe su upućene na bolničko liječenje, a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba. U ovom je trenutku ukupno 30 aktivnih slučajeva, a od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 152 slučajeva bolesti COVID-19.

Na današnjoj koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije načelnik Ratimir Ljubić je članove izvijestio o tijeku priprema nove školske godine koja počinje u ponedjeljak 7. rujna, kazavši kako Županija u suradnji sa školama kojima je osnivač u potpunosti poduzima sve organizacijske aktivnosti kako bi za učenike i nastavnike bile osigurane sve epidemiološke mjere za početak rada. Na sastanku je raspravljeno i o Izabranim zdravstveno-organizacijskim pitanjima vezanim uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021 koje je 2. rujna izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Članovi Stožera donijeli su i zaključak o ponovnoj aktivaciji ordinacija specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu koje su zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih koronavirusom privremeno prestale s radom. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i ukazanu potrebu pacijenata, odlučeno je da ordinacije (u Đurđevcu – oftalmološka, internstička i kiruška te u Križevcima – internistička, psihijatrijska i ortopedska ordinacija) ponovno kreću s pružanjem zdravstvene usluge u utorak, 15. rujna pri čemu će se osigurati primjena epidemioloških protokola koji su na snazi i u svim ostalim zdravstvenim ustanovama.

Na kraju koordinacije članovi Stožera pozvali su građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×