22.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ubojica iz Križevaca u ponedjeljak kod istražnog suca Županijskog suda u Koprivnici
U

Ne propustite

090301-ubojstvo-mNa konferenciji za novinstvo u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj, što je održana u nedjelju poslije podne, glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek i županijska državna odvjetnica Irma Bagarić upoznali su novinare s detaljima strašnog zločina u Križevcima, kojeg je u večernjim subotnjim satima počinio 50-godišnji Stjepan Rošker. Razlog četvrorostrukog ubojstva je spor oko vinograda s klijeti. Zbog toga su ubijeni 43-godišnji Siniša Rošker, njegova 14-godišnja kćer Jasmina i njegova 53-godišnja majka Đurđica Rošker. Četvrta žrtva, 19-godišnji mladić Tihomir Matoić, od posljedica ranjavanja preminuo je u nedjelju ujutro.

Glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek pročitao je priopćenje, koje većim dijelom donosimo u daljnjem tekstu, zbog zanimanja građana za ovaj neshvatljiv i nezapamćen zločin. Policija nije iznosila ime osumnjičenika, pa takvu formulaciju prenosimo u izjavu Dražena Laljeka:

– Osnovano se sumnja da je počinitelj ovog kaznenog djela hrvatski državljanin rođen 1959. godine, koji je u rodbinskim odnosima s troje stradalih. Motiv ovog kaznenog djela su nerazriješeni imovinsko-pravni odnosi oko zemljišta (vinograda s klijeti) između osumnjičenoga i stradale Đurđice Rošker. Osumnjičeni je u večernjim satima iz svoje kuće uzeo vojničku pušku i pištolj, koje je neovlašteno posjedovao, i uputio se u pravcu kuće obitelji Rošker u namjeri da liši života Đurđicu Rošker. Dolaskom u kuću odmah je iz vojničke puške uputio nekoliko hitaca u pravcu nazočnih od kojih su tri osobe usmrćene na mjestu događaja, dok je četvrta osoba zadobila teške ozljede od kojih je naknadno preminula. U vrijeme događanja u kući je bila nazočna i Sinišina supruga koja je pobjegla kroz prozor kuće i od susjeda izvijestila policiju. Odmah potom osumnjičeni je napustio mjesto događaja kroz stražnji izlaz dvorišta te se uputio, preko livada i šuma izbjegavajući naseljena područja, u pravcu mjesta Đurđic. Tijekom bijega s osumnjičenim je ostvaren telefonski kontakt u kojem je izrazio volju za predajom te je, sukladno dogovoru, u 1,40 sati 1. ožujka ispred mjesne crkve u naselju Đurđic uhićen. Tijekom uhićenja nije pružao otpor te je tom prilikom predao sredstvo izvršenja kaznenog djela.

Izvršenim ispitivanjem alkoholiziranosti osumnjičenika nakon uhićenja utvrđena je koncentracija alkohola od 0,35 g/kg – izvjestio je Laljek.
Očevidnim radnjama na mjestu događaja rukovodio je Istražni sudac Županijskog suda u Koprivnici, uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave i Mup-a te nazočnost Županijskog državnog odvjetnika, a u mjere traganja za osumnjičenim, osim svog raspoloživog operativnog sastava Policijske uprave, bili su uključeni i policijski službenici specijalne policije MUP-a, uz uporabu službenih pasa tragača i termovizijskog uređaja.

Dražen Laljek obavijestio je i o pretresu kuće osumnjičenog:

– Izvršenim pretragama obiteljske kuće i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik, pronađen je pištolj domaće izrade, devet trotilskih metaka (1,8 kg), 20 komomada streljiva raznih kalibara i drugih stvari. Istražni sudac Županijskog suda u Koprivnici odredio je obdukciju nad mrtvim tijelima, koja će se izvršiti u ponedjeljak 2. ožujka. Inače, kriminalistička obrada još je u tijeku. Po dovršetku kriminalističke obrade osumnjičeni će u ponedjeljak 2. ožujka biti doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici uz kaznenu prijavu poradi osnovane sumnje u izvršenje četiri kaznena djela teeškog ubojstva iz članka 91. i kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva (članak 33.) te kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 335. Kaznenog zakona – zaključio je Laljek.

Na pitanja novinara odgovoreno je da je osumnjičeni hrvatski branitelj, ali oružje je posjedovao neovlašteno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svega ima!

FOTO Tradicionalni sajmeni dan u Đurđevcu privukao mnoštvo kupaca i prodavatelja: “Tri stvari jedan euro, biraj!”

Đurđevcom je danas u prijepodnevnim satima odzvanjao zvuk cjenkanja, ali i ekskluzivnih ponuda kao što su "biraj, tri za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×