10.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dani kajkavske riječi

Učenice Osnovne škole Braća Radić vrhunske na velikom natjecanju kajkavaca
U

Na natječaj za dječju likovnu izložbu Čovjek čovjeku pristiglo je 589 radova iz 34 osnovne škole kajkavskog govornog područja.

Ne propustite

Dani kajkavske riječi središnja je manifestacija zlatarskog kraja koja se tradicionalno održava krajem mjeseca rujna. Osnovni joj je cilj očuvanje kajkavske riječi i kulture, a postiže se njegovanjem kajkavskog kulturnog stvaralaštva među mladima, učenicima osnovnih škola s kajkavskog govornog područja, od Međimurja i Podravine preko cijele sjeverozapadne Hrvatske do Gorskog kotara.

Sa svrhom poticanja sustavnog literarnog, glazbenog i likovnog stvaralaštva među mladima, organiziraju se tri priredbe: Zbor malih pjesnika, Festival dječje popevke i Dječja likovna izložba Čovjek čovjeku. To su ujedno i tri najdugovječnije, najmasovnije, organizacijski najzahtjevnije i najvrednije priredbe Dana kajkavske riječi.

Na natječaj za dječju likovnu izložbu Čovjek čovjeku pristiglo je 589 radova iz 34 osnovne škole kajkavskog govornog područja. Za izložbu je odabran 81 rad. Među odabranim radovima za izložbu odabrani su i radovi učenica OŠ Braća Radić Koprivnica, Katje Jakopec iz 2.c razreda (mentor Edita Sinjeri- Štefanek) i Mie Krofl iz 4.c razreda (mentor Vesna Mlinarić).

U subotu 30. rujna, Katji i Miji na svečanoj dodjeli priznanje im je uručila poznata hrvatska književnica za djecu Željka Horvat – Vukelja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

giveaway

Znamo čiji će mališani uživati na velikom i kino napuhancu EvaTeo zone zabave

Oduševljenje i zabava su naša specijalnost, a EvaTeo zona zabave je vaša nova destinacija u Koprivnici za sve vrste...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×