7.4 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Erasmus+

Učenici i djelatnici Stukovne škole iz Đurđevca usavršavat će svoja znanja izvan granica Lijepe naše, evo detalja
U

Iz Strukovne škole Đurđevac u projektu će sudjelovati ravnatelj i tri nastavnika elektrotehnike. Predstavnici partnerskih ustanova iz svih 8 uključenih zemalja tijekom trajanja projekta sudjelovat će na 5 međunarodnih sastanaka, od kojih će se jedan održati i u Strukovnoj školi Đurđevac krajem 2019. godine.

Ne propustite

Početkom nove školske godine Strukovna škola Đurđevac, aktivnim uključivanjem u program Europske unije Erasmus+, proširuje suradnju s inozemnim školama i obrazovnim ustanovama.

Projektom Skills in IT and Mechatronics Practical LEarning cilj je učenicima elektrotehničkih i strojarskih zanimanja kroz stručnu praksu u inozemstvu omogućiti stjecanje neophodnog znanja i praktičnih vještina za uspješno uključivanje na vrlo dinamično tržište rada. Nositelj projekta je Strukovna škola Đurđevac, a u projekt su uključene partnerske ustanove iz Slovenije, Slovačke, Španjolske i Italije.

Jedanaest učenika zanimanja tehničar za računalstvo će kroz dvotjednu stručnu praksu u španjolskoj Sevilli usavršiti svoja znanja iz programiranja mobilnih aplikacija. Trotjedna stručna praksa u Šolskom centru Velenje u Sloveniji, za 8 učenika zanimanja tehničar za mehatroniku te 4 CNC operatera, obuhvatit će nove tehnologije iz područja industrijske robotike, mikroupravljača, senzorike te programiranja i upravljanja CNC strojevima.

Kroz projekt će i četiri nastavnika elektrotehnike i strojarstva proći kroz usavršavanje u Španjolskoj, Italiji i Slovačkoj, čime će steći dodatne kompetencije za učinkovito prepoznavanje potreba tržišta rada te usmjeravanje obrazovnih sadržaja učeničke stručne prakse u smjeru razvoja znanja i vještina koje poslodavci danas traže. Ukupna vrijednost projekta je 55.524,00 eura, a traje od 1. lipnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine.

Iz Strukovne škole Đurđevac u projektu će sudjelovati ravnatelj i tri nastavnika elektrotehnike. Predstavnici partnerskih ustanova iz svih osam uključenih zemalja tijekom trajanja projekta sudjelovat će na pet međunarodnih sastanaka, od kojih će se jedan održati i u Strukovnoj školi Đurđevac krajem 2019. godine.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

POŽAR U FERDINANDOVCU

FOTO/VIDEO Lani im izgorjela soba, a sad je vatra doslovno progutala štagalj, Milica: Ostali smo bez dvije bređe birke, mladi jarac i 30 pilića,...

Na imanju Milice Šignjar i Nenada Nađa u Ferdinandovcu u Dravskoj ulici jučer je u požaru izgorio štagalj. Vatrena...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×