Učenici iz Gotalova uspješni na Vuzmenoj košarici

06:50h
0
Učenici iz Gotalova kod župana Darka Korena

Koprivničko-križevačka županija i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije već tradicionalno uoči Uskrsa organiziraju niz priredbi pod zajedničkim nazivom U susret Uskrsu. Uz već znani projekt Pisanica od srca, tu su i Izložba pisanica od srca i Vuzmena košarica koja ima završnu, izložbenu promociju tradicije i kulturne baštine našeg kraja.


Učenici Osnovne škole Gotalovo na Vuzmenoj košarici sudjelovali su prošle godine prvi put i osvojili drugo mjesto sa svojom košaricom.

– Kako smo prošle godine bili iznimno zadovoljni organizacijom i nastupom na Vuzmenoj košarici, odlučili smo i ove godine ponovno sudjelovati u ovoj manifestaciji. Učenici su na satovima likovne kulture ukrašavali pisanice, a roditelji su nam na radionici koju smo organizirali u našoj školi pomogli izraditi aranžmane koje smo izlagali i prodavali na štandu u Koprivnici. Novac od prodaje donirali smo u humanitarne svrhe. Mame su nam pomogle urediti štand na kojem smo izlagali svoje radove. Moramo zahvaliti roditeljima naših učenika koji su kao prvo sačuvali sve ove vrijedne stvari a onda nam posudili da ih skupa izložimo na našem štandu. Svojim štandom prikazali smo koliko smo maštoviti, kreativni, spremni za suradnju i ono što je jako bitno koliko Gotalovčani čuvaju svoje narodne običaje i tradiciju – istaknula je učiteljica Violeta Pranjić.

čitam...