lucera

Učenici iz Hrvatske, Bugarske i Sjeverne Makedonije kreiraju digitalnu baštinu, a projekt je krenuo iz Ludbrega

Ludbreški poduzetnički centar Lucera d.o.o. vodeći je partner

12:50h
0
digitalna baština
Foto: Grad Ludbreg

‘Introducing of Digital Heritage in educational process’, odnosno ‘Uvođenje digitalne baštine u obrazovni proces‘ je projekt u kojem ludbreški poduzetnički centar Lucera d.o.o. vodeći partner dok su ostali partneri na projektu osnovne škole, razvojne agencije te mala i srednja poduzeća iz Sjeverne Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Nedavno su tako u sklopu projektnih aktivnosti boravili u Bugarskoj.

– Učenici su bili podijeljeni u transnacionalne timove i naučili su kako umetnuti 3D animacije u svoje filmove koje će prezentirati na završnim događajima iduće godine – pojasnio je Marijan Makar, direktor Lucere.

– Ovaj bi projekt kod učenika i mladih ljudi htio razviti osjećaj o tome kakve mi to vrijednosti i kulturnu tradiciju imamo, koju nose sa sobom gdje god odu, u koji kut svijeta odluče otići – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Glavni ciljevi projekta su razvoj inovativnog obrazovnog pristupa s uvođenjem digitalne baštine u obrazovni proces korištenjem video zapisa od 360 stupnjeva, osnivanje mreža učitelja za transnacionalnu suradnju korištenjem mrežnog modula eTwinning i promicanje prednosti dugoročnog transnacionalnog strateškog partnerstva između različita vrsta organizacije u razvoju inovativnih obrazovnih metodologija.

Implementacija ovog projekta započinje ovog svibnja i trajat će 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta iznosi 123 932 eura.

digitalna baština
Foto: Grad Ludbreg
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW