10.1 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
lucera

Učenici iz Hrvatske, Bugarske i Sjeverne Makedonije kreiraju digitalnu baštinu, a projekt je krenuo iz Ludbrega
U

Ludbreški poduzetnički centar Lucera d.o.o. vodeći je partner

Ne propustite

‘Introducing of Digital Heritage in educational process’, odnosno ‘Uvođenje digitalne baštine u obrazovni proces‘ je projekt u kojem ludbreški poduzetnički centar Lucera d.o.o. vodeći partner dok su ostali partneri na projektu osnovne škole, razvojne agencije te mala i srednja poduzeća iz Sjeverne Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Nedavno su tako u sklopu projektnih aktivnosti boravili u Bugarskoj.

– Učenici su bili podijeljeni u transnacionalne timove i naučili su kako umetnuti 3D animacije u svoje filmove koje će prezentirati na završnim događajima iduće godine – pojasnio je Marijan Makar, direktor Lucere.

– Ovaj bi projekt kod učenika i mladih ljudi htio razviti osjećaj o tome kakve mi to vrijednosti i kulturnu tradiciju imamo, koju nose sa sobom gdje god odu, u koji kut svijeta odluče otići – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Glavni ciljevi projekta su razvoj inovativnog obrazovnog pristupa s uvođenjem digitalne baštine u obrazovni proces korištenjem video zapisa od 360 stupnjeva, osnivanje mreža učitelja za transnacionalnu suradnju korištenjem mrežnog modula eTwinning i promicanje prednosti dugoročnog transnacionalnog strateškog partnerstva između različita vrsta organizacije u razvoju inovativnih obrazovnih metodologija.

Implementacija ovog projekta započinje ovog svibnja i trajat će 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta iznosi 123 932 eura.

digitalna baština
Foto: Grad Ludbreg
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobio 20.000 eura

Vojnik iz Križevaca tužio državu: “Naradio sam se prekovremeno, sad želim da mi sve to platite”

Gotovo 20.000 eura i popriličan iznos kamata koštat će porezne obveznike tužba jednog vojnika iz Križevaca protiv države, to...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×