22.9 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NAJBOLJI

Učenici koprivničke Obrtničke škole potukli konkurenciju iz cijele Hrvatske i osvojili prvo mjesto na natjecanju iz izrade instalacija
U

Trećašima sada slijede pripreme za Worldskills, najveći sraz strukovnjaka u državi, koji ih, ako će sve ići po planu, za manje od dva tjedna čeka u Zagrebu.

Ne propustite

U Obrtničkoj školi u Koprivnici u petak, 23. travnja, održano je Izlučno natjecanje u disciplini Kućne instalacije. Kao i u tri ostale škole domaćina iz Zagreba, Nove Gradiške i Šibenika, natjecanje se održalo u virtualnom obliku, a uz predstavnike koprivničke škole sudjelovale su ekipe iz Dubrovnika, Križevaca, Čakovca, Labina i Topuskog. Svaki se tim sastojao od dva učenika i mentora.

Obrtničku školu predstavljali su učenici 3.d razreda Matija Štefotić i Dominik Vuljak, koji su pod vodstvom mentora Emila Goluba osvojili prvo mjesto i plasman na Državno natjecanje Worldskills Croatia. Worldskills je najveće natjecanje učenika strukovnih škola na kojem mogu prikazuju svoja znanja i vještine, istodobno promovirajući svoju struku. Njegovo je održavanje planirano od 11. do 13. svibnja 2021. na Zagrebačkom velesajmu.

Učenici su u sklopu natjecanja izrađivali dio kupaonske instalacije: razdjelnik tople i hladne vode, polazni i povratni vod sustava grijanja te vodovodnu instalaciju. Prije samog početka rada trebali su napisati specifikaciju materijala koji im je potreban za postavljeni zadatak. Nakon izrade vježbe napravili su tlačnu probu kako bi pokazali da je njihov uradak upotrebljiv i ispravno izrađen.

U samo natjecanje, osim učenika i mentora, uključen je bio i veliki dio nastavnika Obrtničke škole. Povjerenstvo za organizaciju natjecanja činili su ravnatelj Zlatko Martić te nastavnici Željka Kunštić, Vladimir Bračko, Krunoslav Kukec i Danijel Mustafa kao informatičar. U Prosudbenom povjerenstvu bili su Željka Kunštić, predsjednica i predstavnica Škole, Robert Vindiš iz Strojarske i prometne škole Varaždin kao član Državnoga povjerenstva, Igor Koletić iz Industrijsko-obrtničke škole Virovitica i Marjan Skvaža iz Srednje škole Ludbreg.

Tijekom natjecanja uz učenike su bili nastavnici Danijel Mustafa i Danijel Džambo kao informatička podrška te Vladimir Bračko, profesor strojarske grupe predmeta. Administrator svih natjecanja u školi je nastavnik Damir Bebek. Natjecanje je snimano dvjema kamerama u svakoj školi te praćeno putem platforme Teams. Ocjenjivanje vježbe obuhvaćalo je brzinu rada, točnost dimenzija, urednost spojeva, organizaciju rada, primjenu mjera zaštite na radu, pravilnu iskoristivost materijala, ekološko odlaganje otpada, tlačnu probu i niz drugih elemenata.

Trećašima sada slijede pripreme za Državno natjecanje, koje ih, ako će sve ići po planu, za manje od dva tjedna čeka u Zagrebu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili trostruku krunu

Graničar iz Đurđevca imao sezonu iz snova, Radman: Fokus je na domaćim dečkima, a u subotu možemo ostvariti najveći uspjeh u povijesti

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca proživljava svoje najuspješnije dane. Seniorska momčad s gotovo pa savršenim omjerom okitila se naslovom prvaka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×