17.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVOSTI OD PONEDJELJKA

Učenici koprivničkih škola sutra će dobiti antigenske testove, rezultate testiranja dostavljat će od ponedjeljka
U

Stožer civilne zaštite KKŽ, izvijestio je da su danas zaprimili ukupno 23924 komada brzih antigenskih testova.

Ne propustite

Koprivničke škole dobile su službene upute o provođenju samotestiranja učenika na COVID-19. Kako su neki roditelji već obaviješteni, brzi antigenski testovi školama će biti dostupni u petak, 11. veljače.

U uputama stoji da će svakom učeniku biti uručena dva testa. Prvo testiranje roditelji će morati obaviti u nedjelju, 13. veljače, navečer ili ponedjeljak, 14. veljače, ujutro, a rezultate upisati u bilježnicu koju će djeca ponijeti i predočiti u školi.

Istovremeno je Stožer civilne zaštite KKŽ, izvijestio kako su danas sukladno Odluci Stožera CZ RH zaprimili ukupno 23924 komada brzih antigenskih testova koji će u toku dana biti distribuirani školama na području Koprivničko-križevačke županije.

Podsjećamo, samotestiranje na SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i besplatno te se obavlja jedanput tjedno. Iako se preporučuje da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave ili nedjeljom prije spavanja te da zatim prijavite rezultate testa školi, testiranje se može obaviti i neki drugi dan u tjednu koji odredi škola. Bitno je da se samotestiranje provodi jedanput tjedno i da razmak između dva testiranja bude podjednak.

Kao od početka pandemije, učenici ne dolaze u školu ako imaju simptome zarazne bolesti kao što su povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje, već se javljaju izabranom liječniku koji odlučuje o testiranju na COVID-19.

Isto tako, budući da prema uputama proizvođača nije prikladno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba, roditelje se moli da mlađim učenicima provedu testiranje ili u slučaju starijih i samostalnih učenika pomognu ili nadziru testiranja.

Roditeljima je ponuđena i opcija da ne testiraju dijete, uz napomenu da takvo dijete u slučaju kontakta s pozitivnom osobom neće biti izuzeto od karantene, a za što moraju potpisati da odbiju testiranje.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×