18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Učenici OŠ “Đuro Ester” posjetili Hrvatski sabor
U

Ne propustite

Tridesetak učenika Osnovne škole Đuro Ester, većinom predsjednika svojih razreda, posjetilo je u petak Hrvatski sabor povodom Smotre „Da sam zastupnik u Hrvatskom saboru”.

Prvu Smotru „Da sam zastupnik u Hrvatskom saboru” za učenike osnovnih škola organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje zajedno sa Službom za građane Hrvatskog sabor. Na Smotri su sudjelovali učenici iz osam osnovnih škola u kojima se eksperimentalno provodi građanski odgoj.

Predstavnike koprivničke škole u Saboru su dočekali saborski zastupnici iz našeg grada Vesna Želježnjak, Darko Ledinski i Željko Šemper.

Odabrani učenici mogli su predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki iznijeti probleme škole, zajednice i društva te prijedloge kako bi ih riješili. Među njima je bilo i četvero učenika naše škole.

Učenica 3.a razreda, Dunja Međurečan, predložila je predsjedniku Sabora Zakon o očuvanju prirode i naglasila da svi ljudi trebaju brinuti o očuvanju okoliša. Dorian Tarle, također učenik 3.a razreda, govorio je u Saboru o dječjim pravima, a Lana Varga, učenica 7.c razreda, naglasila je potrebu modernizacije hrvatskih škola te uvođenje nastave u jednoj smjeni. Učenik 8.c, Antonio Međurečan, podržao je uvođenje zdravstvenog odgoja u osnovne i srednje škole. Da bi izlaganja u Hrvatskom Saboru bila što uspješnija učenike su pripremale nastavnice Maja Sinjeri, Jasminka Fanuko-Polančec i Vesna Tulek. U pratnji učenika bile su učiteljice Maja Sinjeri, Biserka Knez i ravnateljica Sanja Prelogović.

Nakon izlaganja malih zastupnika predsjednik Hrvatskog sabora obećao je da će sve prijedloge prenijeti velikim zastupnicima.

{vsig}fun/10-2013/da-sam-zastupnik{/vsig}

izvor i foto: koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepopravljiv

Za ovog “majstora” nema prepreka, vozio sa zabranom, bez vozačke, hrpom negativnih bodova… Nije prošlo dobro

Bilo je posla jučer na koprivničkom sudu, a ponajviše zbog vozača koji su kršili sve i svašta. Jedan 36-godišnjak doveden...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×