Učenici OŠ „Đuro Ester“ sudjelovali u projektu Ljepota kristalnih ploha

19:26h
0
Foto: OŠ "Đuro Ester"

Učenici osmih razreda OŠ „Đuro Ester” sudjelovali su u projektu pod nazivom Ljepota kristalnih ploha kojeg su potaknuli Pliva i Hrvatska kristalografska zajednica, a koji se u školi provodio tijekom dva mjeseca.

Zadatak je bio dobiti što pravilniji, veći i ljepši kristal propisanim postupcima u zadanom vremenu. U projektu kristalizacije limunske kiseline sudjelovali su učenici Toni Kanisek, Bruno Mikolaj i Klara Petričević, a u projektu kristalizacije modre galice učenici Leon Krapinec, Benedikt Lazar i Lucija Đaković. Obje su ekipe radile pod vodstvom mentora Miroslava Kaniseka.

Cilj projekta bio je približiti kemiju učenicima te pokazati kakve se ljepote kriju u kemijskim strukturama te privikavanje na strpljivost i upornost kod rada.

Napravljene kristale zajedno s dnevnicima rada i prezentacijama poslali su na vrednovanje organizatoru projekta, a rezultati svih škola koje su sudjelovale u projektu će biti objavljeni u siječnju.

– Uvjereni smo da je naš rezultat vrlo dobar te da će veliko zalaganje učenika biti prepoznato od strane stručne komisije u čijem su sastavu eminentni stručnjaci iz područja kemije – rekao je mentor Miroslav Kanisek.

čitam...