22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Učenici OŠ „Đuro Ester“ sudjeluju u paneuropskom natjecanju U4energy
U

Ne propustite

U organizaciji Europske komisije do 16.5.2011. godine traje paneuropsko natjecanje škola U4energy. Tema natjecanja je energetska učinkovitost, a sudjelovati mogu škole iz svih zemalja EU, Hrvatske, Norveške, Lihtenštajna i Islanda.

Jedna od škola koje sudjeluju je i koprivnička Osnovna škola „Đuro Ester“. Učenici te škole prihvatili su se zahtjevnog zadatka – provođenja kampanje u gradu i okolici u cilju dizanja svijesti o energetskoj učinkovitosti. Predavanje koje su jučer održali učenici u Gradskoj vijećnici, u suradnji sa svojim nastavnicima i Regionalnom energetskom agencijom Sjever , dio je te kampanje. Objasnili su nam što je energija, kako je trošimo, što učiniti u cilju povećanja korištenja obnovljivih izvora energije, koje su sve aktivnosti obavljali u provođenju kampanje i ostalo.

 

Osim predstavnika REA-e Sjever, učenike je pozdravio i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić. Pohvalio je njihove napore , a oni su mu predali povelju koju su napisali tijekom provođenja  hvalevrijedne kampanje. Gradonačelnik će također, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, povelju podijeliti svim gradskim vijećnicima. Napomenimo da će pobjednik ovog paneuropskog natjecanja nagradu primiti u Bruxellesu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Spas od vrućina

Kako rashladiti sobu? Uz ove trikove ventilator možete pretvoriti u klimu

Ako se pitate kako brzo i lako rashladiti sobu, klasični ventilator lako i brzo možete pretvoriti u svojevrstan klima...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×