4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ULAGANJE U OBRAZOVNI SUSTAV

Učenici OŠ Novigrad Podravski dobit će besplatne knjige za informatiku, a od iduće školske godine i za sve predmete, Brljek: U obrazovanje se mora ulagati
U

Općina će, također, financirati kupnju bilježnica za sve učenike, kao i svake školske godine. 

Ne propustite

Općina Novigrad Podravski bila je spremna izdvojiti ove godine u proračunu oko 200.000 kuna i počastiti sve osnovnoškolce s besplatnim udžbenicima.

S obzirom na to da će se još u idućoj školskoj godini koristiti isti udžbenici koji su se koristili u prošloj, Općina će ipak pomoći tako da će učenicima petih i šestih razreda kupiti udžbenike za informatiku. Za tu će se potrošiti između 10.000 do 15.000 kuna.

Plan je potom ovu ideju provesti u djelo za školsku godinu 2019./20.

– Ideja je takva da ostaju školi, neće se kupovati poimence već na školu. Onda će se na kraju škole vraćati pa prosljeđivati dalje. Učenika imamo više od 100 u školi, otprilike. Ovime bismo željeli ipak na neki način pomoći roditeljima, a primarno nam je to što želimo istaknuti da se u obrazovanje mora ulagati. To je eto, najjednostavniji način, krenuti od udžbenika. No, još narednih 10 mjeseci nam treba da se izvućemo iz dugova koji su ostavština bivše vlasti. Puno se toga nagomilalo, do travnja iduće godine trebali bi biti na nuli. No, bez obzira na to baš smo htjeli izdvojiti za te knjige, što na kraju i budemo – kazao je načelnik Zdravko Brljek.

Foto: Sanjin Bojić
Zdravko Brljek // Foto: Sanjin Bojić

Općina će, također, financirati kupnju bilježnica za sve učenike, kao i svake školske godine.

Isto tako, sa socijalnog aspekta, općina sufinancira školsku kuhinju učenicima slabijeg imovinskog statusa, kao i nabavku udžbenika za osnovnoškolce, ali i srednjoškolce.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×