28.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NABOJ JUNIOR

Učenici Osnovne škole Braća Radić uspješni na međunarodnom natjecanju iz matematike i fizike
U

Naboj Junior je međunarodno natjecanje iz matematike i fizike osmišljeno za timove od četiri učenika sedmih i osmih razreda osnovne škole

Ne propustite

Učenici Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice nagrađeni su na međunarodnom natjecanju Naboj Junior.

Naboj Junior je međunarodno natjecanje iz matematike i fizike osmišljeno za timove od četiri učenika sedmih i osmih razreda osnovne škole. Zadaci potiču na kreativnost i razmišljanje izvan okvira te su značajno drukčiji od školskih zadataka, isti su na svim lokacijama i državama kako bi se učenici mogli usporediti s međunarodnim vršnjacima.

Natjecanje se održalo 24. studenog u online obliku, a sudjelovalo je ukupno 1885 timova, od čega 150 timova iz Hrvatske. Hrvatski učenici sudjelovali su ove godine prvi put na tom natjecanju.

– Tim naše škole činili su učenici Anja Horvat, Matej Markovinović, Patrik Habek, Zara Rupčić, Franka Žufika, Juraj Aščić iz osmog razreda, Vilim Štubelj, Mislav Skvaža iz sedmog razreda i Erik Žeželj, Jan Kropek, Luka Kolar i Lorena Habek iz šestog razreda. Mentori učenicima bili su Željko Lukač, Marijana Lokotar i Mara Grašić – rekli su iz OŠ Braća Radić.

U konačnom poretku u Hrvatskoj tim učenika osmog razreda zauzeo je šesto mjesto s mentoricom Marom Grašić.

– Na međunarodnoj razini ekipa naše škole zauzela je 243. mjesto od ukupno 1885 prijavljene ekipe što znači da su bili u 12% najboljih ekipa – poručili su iz OŠ Braća Radić.

Organizator natjecanja je društvo Mladih nadarenih matematičara Marin Getaldić u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom i međunarodnim partnerima.

Foto: OŠ Braća Radić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Hvala na svemu

Marija Stipan nakon 45 godina staža odlazi u zasluženu mirovinu: “Još danas sestra, od sutra slikarica i vrtlarica”

Marija Stipan mnogima je dobro poznata medicinska sestra koja je desetljećima pacijentima u koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×