24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Učenici predstavili projekt „Europa u mojoj školskoj torbi“
U

Ne propustite

U koprivničkoj Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski” u utorak je, povodom Europskog tjedna, predstavljen projekt “Europa u mojoj školskoj torbi”. Projekt je rezultat rada učenika 4.a razreda i njihove mentorice Suzane Hergotić, a cilj projekta bio je da učenici nauče nešto o Europi i Europskoj Uniji.

Prije nego su svoje, zaista impresivno znanje za svoj uzrast, prenijeli prisutnima, kojih je bilo toliko da su jedva stali u hol škole, pozdravio ih je gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić.

 

– Zahvaljujem učenicima što su pokazali taj napor i svoje vrijeme potrošili stavljajući Europu u torbu, kao i njihovoj mentorici.

Rekao je da su nam djeca pokazala kako se prema Europi, u koju ćemo vrlo skoro ući, treba postaviti i da o njoj trebamo naučiti što više. Osim gradonačelnika, prisutni su bili prva savjetnica veleposlanika Republike Mađarske gđa Lidia Jozvai, zamjenik župana Ivan Pal, predstavnik mađarske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ištvan Kasaš, predsjednik Zajednice Mađara Koprivničko-križevačke županije Antal Papp i drugi.

Učenici su nam kroz igrokaze, pjesme i ples predstavili posebnosti nekih od zemalja Europske Unije, kao i same EU. Tako smo saznali zanimljive činjenice o Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Mađarskoj itd. Bio je to vrlo zanimljiv i dinamičan program kroz koji su sve generacije naučile ponešto u Europi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ulica Braće Radić

Je li ovo najopasnija ulica u Koprivnici? Stanari: Rotor na Zagrebačkoj je otvoren, a kamioni i dalje jure, jedva možemo iz dvorišta

Koprivnička Ulica braće Radić, točnije dio od rotora kod bolnice do mosta preko potoka Koprivnice kod Ulice Brežanec, prometnula...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×