DRŽAVNA ZAVRŠNICA

Učenici škole Braća Radić uspješni na završnici Sportkih igara mladih u Splitu

Kroz druženje i sportsko natjecanje s učenicima iz drugih gradova Hrvatske razvijali su prijateljstva, pokazali srčanost i sportski duh.

17:16h
0

Učenici Osnovne škole Braća Radić Koprivnica sudjelovali su na Državnoj završnici Plazma – Sportske igre mladih u Splitu.

Ekipa Teletabisa iz 3.b u pratnji učiteljice Ljubice Levak natjecala se u graničaru, a u utrci na 60 metara učenica 3.c Tija Požgaj u pratnji učiteljice Vesnice Mlinarić.

Ekipa graničara u sastavu Zara Gložinić, Lorena Habek, Sara Kos, Vito Hećimović Horvat, Emanuel Kajić, Lovro Pintar, Luka Šimunić i Petar Širić nakon vrlo uzbudljivog natjecanja u grupi B s ekipom iz Slavonskog Broda i Rugvice te četvrtfinalnih utakmica s
Gospićem i Popovačom osigurali su ulazak u polufinalno natjecanje.

Polufinalna utakmica završila je pobjedom ekipe iz Preloga.

Koprivnička ekipa Teletabisi osvojila je četvrto mjesto u
konkurenciji 23 ekipe.

Na atletskoj stazi stadiona Park mladeži – RNK Split učenica 3.c Tija Požgaj nakon pobjeda u četvrfinalnoj i polufinalnoj utrci na 60 metara osigurala je sudjelovanje u finalu. U konkurenciji 23 trkačice osvojila je 4. mjesto.

Učenici OŠ“Braća Radić“ su među ekipama i trkačima 4. razreda bili među najmlađima i postigli odličan rezultat. Svojim sportskim uspjehom i ponašanjem predstavljali su svoju školu i Koprivnicu. Kroz druženje i sportsko natjecanje s učenicima iz drugih
gradova Republike Hrvatske razvijali su prijateljstva, pokazali srčanost i sportski duh.