Učenicima OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ svečano dodijeljena nagrada Lidice 2014

07:35h
0
Koprivnički učenici s mentorima u Hrvatskom školskom muzeju

Učenicima OŠ „Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, nagrađenim na najvećem svjetskom natječaju lijepih umjetnosti za djecu-natječaju Lidice 2014., u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu svečano su dodijeljena osvojena priznanja. Priznanja im je uručio veleposlanik Veleposlanstva Republike Češke u Zagrebu, njegova ekselencija, Martin Košatka.

Učenici su osvojili posebna priznanja u kategoriji – keramika (Antonio Županić i Lovro Ujlaki, mentor Dragutin Ciglar, LU Motacilla alba) i fotografija (Lovro Ujlaki, Marko Lončar i Matija Dolenec, mentorica Gordana Gazdić-Buhanec). Na natječaj koji se organizira od 1967. godine u spomen na djecu Lidica stradalu od nacista te na svu djecu stradalu u ratovima pristiglo je 27.868 radova učenika iz 77 zemalja. Iz Hrvatske je nagrađeno 24 rada te smo ponosni na uspjeh naših učenika.

Tom prigodom učenici su dodatno nagrađeni obilaskom Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u kojoj su posjetili radionice oblikovanja gline i metala te pogledali postavljanje izložbe keramike i predmeta od filcane vune umjetnica Nadice Eichhorn, Ivančice Cvitić Znidarčić i Erzsébet Mezei, također članica LU Motacilla alba.

Potom su u pratnji još jednog člana udruge i vanjskog suradnika škole, prof. Ivica Kiša razgledali impresivnu izložbu radova istaknutog talijanskog majstora Giovanija Francesca Barbierija-Guercina: „Svjetlo baroka” te retrospektivu Milene Lach. Bit će to dan za sjećanje.

Popis nagrađenih i fotografije radova na adresi:

http://www.mdvv-lidice.cz/en/archive/42/awards/foreign/

čitam...